Поліцейська реформа – пріоритет у безпековій співпраці України і Канади (ФОТО)

clock
23.09.2017 07:05

Про це йшлося під час зустрічі української делегації на чолі з Президентом Петром Порошенком та за участі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд, що відбулася вчора, 22 вересня, в Торонто.

Зустріч, як повідомив глава МВС, була продуктивною, і канадська сторона висловила готовність і надалі сприяти трансформаційним процесам, що тривають в системі органів внутрішніх справ, насамперед – змінам, що впроваджуються в роботі Національної поліції України.

Своєю чергою Арсен Аваков подякував Канадському Урядові за послідовну позицію і підтримку реформи.

Нагадаємо, Держприкордонслужба України отримає від Канади медичне обладнання та екіпірування на 2 мільйони канадських доларів.

Крім того, під час попередніх робочих візитів глави МВС Арсена Авакова були досягнуті домовленості про те, що Уряд Канади надасть у 2017 році 8,1 мільйонів доларів на розбудову української поліції.

А у рамках нинішньої робочої поїздки міністра внутрішніх справ України до Канади відбудеться презентація англійського та українського видання книги «Добробати. Історія подвигу батальйонів, що врятували країну».

Презентація пройде 24 вересня у театрі Інституту Святого Володимира у Торонто. Книга окреслює події 2014-2015 років, коли для збройного опору російській гібридній агресії у складі МВС України була створена система добровольчих підрозділів.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали