Події 9 травня у Дніпрі розслідуватиме комісія Національної поліції – Сергій Князєв (ФОТО, ВІДЕО)

clock
10.05.2017 14:32

У своїй роботі члени комісії спиратимуться на свідчення громадян і представників ЗМІ. Начальника обласної поліції звільнено зі служби в поліції, ще трьох посадовців – відсторонено від займаних посад на час перевірки. Про це глава відомства повідомив сьогодні, 10 травня на брифінгу у м. Дніпро з участю першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового.

Сергій Яровий зазначив, що комісія і керівництво МВС та Нацполіції приїхали для того, аби з’ясувати причини дій поліції 9 травня у м. Дніпро, а також роль керівництва по забезпеченню громадського порядку. Це потрібно, аби в подальшому не допустити подібних випадків. По результатам роботи будуть звіти Нацполіції та Міністерства внутрішніх справ.

«Ми будемо розбиратися ще до кінця, що спонукало до таких дій, перш за все, керівництво. Ми будемо активно спілкуватися із громадськістю, розслідування буде відкрите і всі результати будуть доступні. Це наша принципова позиція», – підкреслив Сергій Яровий.

За словами Голови Національної поліції України Сергія Князєва, зі служби в поліції звільнено начальника Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області. Крім того, на час перевірки відсторонено від займаних посад  заступника начальника обласної поліції Сергія Манзу, а також начальника поліції м. Дніпро Андрія Бідила і його заступника Дениса Буштрука.

Водночас Сергій Князєв представив новопризначеного начальника обласної поліції Дніпропетровщини. Ним став Віталій Глуховеря. До цього призначення він обіймав посаду ректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. У той же час виконання обов’язків заступника начальника обласної поліції покладено на начальника Управління патрульної поліції у м. Дніпро Володимира Богоніса.

Також Голова Національної поліції України повідомив, що підписав наказ про проведення службового розслідування за фактом подій 9 травня 2017 року у м. Дніпро. Службове розслідування проводитиме комісія Національної поліції, яку очолює начальник Департаменту внутрішньої безпеки полковник поліції Євген Коваль.

«До складу комісії входять керівники ведучих управлінь і департаментів, які повинні в короткий термін визначити причини та умови, які сприяли подіям (9 травня) – за свідченнями, в першу чергу, громадян та преси у м. Дніпро 9 травня 2017 року», – зазначив Сергій Князєв.

Він також додав, що комісія вже зібрала початкові матеріали. Зокрема, встановлені конкретні учасники подій, які відбулися. Таких подій у Дніпрі 9 травня було декілька і вони мали локальний характер.

«Із локальних конфліктів буде встановлено, чи це був один і той же режисер, чи це були різні події, не пов’язані між собою. Ми вже встановили певну кількість громадян, які є учасниками кримінального провадження», – зазначив Сергій Князєв.

Він також додав, що аналогічні події, неприйнятні для українського суспільства, відбулися в м. Мелітополь Запорізької області. Під час масових заходів 9 травня деякі учасники мітингу використовували сепаратистську символіку і дані правопорушення не були належним чином зареєстровані місцевою поліцією.

Зважаючи на це, керівництво Головного управління Нацполіції у Запорізькій області звернулось до Нацполіції з пропозицією щодо проведення службової перевірки дій керівництва Мелітопольського міського відділу поліції. Керівництво Нацполіції цю пропозицію підтримало.

«На час проведення службової перевірки від виконання своїх службових обов’язків відсторонено начальника Мелітопольського відділу поліції полковника поліції Юрія Буланова», – зазначив Сергій Князєв.

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали