Питання підготовки кадрів для правоохоронних органів обговорили на конференції у ДЮІ (ФОТО)

clock
13.05.2016 15:13

13 травня в Донецькому юридичному інституті МВС України пройшла міжнародна науково-практична конференція «Донецький юридичний інститут: 55 років на теренах освіти і науки».

До ювілею відомчого вишу була проведена низка заходів, зокрема конкурси наукових робіт, круглі столи, спортивні змагання тощо. Один із наймаштабніших заходів – міжнародна науково-практична конференція.

Участь у конференції взяли науково-педагогічні працівники та науковці, аспіранти, студенти, слухачі та курсанти вищих навчальних закладів України та світу, з якими ДЮІ плідно співпрацює.

До редакційної колегії конференції надійшло близько 200 доповідей вчених та практиків з України, Республіки Білорусь, Польщі, Чехії, Молдови, Таджикистану тощо. Серед учасників конференції 37 докторів юридичних наук та понад 60 кандидатів юридичних наук, також – представники Верховної Ради України, Національної поліції України, суддівського та адвокатського корпусів, духовенства тощо.

Відкриваючи конференцію, ректор ДЮІ Віктор Бесчастний зазначив, що реформування МВС України обумовило значні зміни у системі підготовки курсантів, студентів та слухачів вишу, спрямовані на наближення навчання до сучасних потреб практики, забезпечення успішної адаптації випускників до реалій сьогодення. Він також наголосив, що виш, вимушений передислокуватися до Кривого Рогу, успішно інтегрується у освітній простір Дніпропетровщини та гордо несе ім’я відомчого навчального закладу, який залишився вірним присязі та Україні.

Під час роботи міжнародної науково-практичної конференції обговорювались актуальні питання підготовки кадрів для правоохоронних органів у навчальних закладах зі специфічними умовами навчання в умовах реформування кримінальної юстиції, впровадження міжнародного досвіду підготовки кадрів для правоохоронних органів у діяльність навчальних закладів, психологічного супроводження працівників правоохоронних органів. Також розглядались – стан, зміст та якість підготовки майбутніх працівників правоохоронних органів, відповідно до міжнародних і вітчизняних стандартів.

Представники вишів системи МВС України акцентували увагу на інноваційних методах навчання у вищій школі, закордонному досвіді підготовки поліцейських, європейській моделі вищої освіти при підготовці фахівців у сфері протидії відмивання злочинних доходів та інших актуальних напрямах відомчої освіти. Не залишились поза увагою зібрання проблемно-дискусійні питання демократизації та гуманізації суспільства.

Учасники конференції констатували, що на сьогодні для правоохоронної вищої освіти набуває актуальності вирішення таких питань, як підвищення якості підготовки фахівців для МВС України, забезпечення їх готовності до кваліфікованих дій у складних реаліях сьогодення. Реалізація таких завдань може бути значно ефективнішою за умов узагальнення та використання досвіду діяльності поліції різних держав, адаптації цього досвіду на національних рівнях, постійної взаємодії у запровадженні новацій у підготовці правоохоронців.

Група зв’язків з громадськістю ДЮІ МВС України

 

Схожі матеріали