Підготовка майбутніх поліцейських має відповідати вимогам сучасності, – Олексій Тахтай (ФОТО)

clock
07.06.2017 17:35

Про це державний секретар Міністерства внутрішніх справ України Олексій Тахтай заявив сьогодні, 7 червня, під час наради за участю голови Національної поліції Сергія Князєва, заступника глави НПУ Костянтина Бушуєва та представників вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку поліцейських.

Олексій Тахтай наголосив на доцільності перегляду навчальних планів у відомчих вишах, що здійснюють підготовку поліцейських. «Теорія відірвалася від практики. Ми вчимо наших курсантів тим методам і способам, які не відповідають нинішнім сучасності і дійсності», – сказав Олексій Тахтай.

Під час наради присутні обговорили проблемні питання щодо навчання та перепідготовки працівників кримінального блоку.

Глава Нацполіції Сергій Князєв переконаний, що змін потребує підхід до набору, навчання та направлення на службу в поліцію оперативних працівників. «Реформа кримінальної поліції – це основний «важіль» правоохоронної системи. У навчанні майбутніх поліцейських ми повинні рухатися до нової моделі підготовки працівників кримінального блоку. Ми змінюємо підхід кримінальної поліції, переходимо на новітні технології», – сказав Сергій Князєв, додавши, що у відомчих вишах має провадитися підготовка за фахом «кримінальний аналіз».

За словами керівника Національної поліцій, тоді як увесь світ користується електронними додатками й іноземні правоохоронці на збір необхідної інформації витрачають лише кілька діб, в Україні початкова інформація збирається старими способами, що забирає набагато більше часу.

Окремо Сергій Князєв відзначив позитивні результати експерименту щодо призначення патрульних на посади підрозділів боротьби з незаконним обігом наркотиків. «Це був перший крок. Особовий склад повинен бачити перспективу», – сказав Сергій Князєв, підкресливши, що навчальні заклади повинні бути готові приймати на навчання мотивованих, з досвідом роботи поліцейських.

Своєю чергою заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв зазначив, що викладачі у навчальних закладах повинні мати стаж роботи «на землі», у практичних підрозділах: «Ми маємо розуміти, що теорія без практики не важить нічого, а практика без теорії схожа на злочин».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали