Під час масових заходів 9 травня грубих порушень громадського порядку не зафіксовано

clock
09.05.2016 13:28

По всій країні до охорони публічної безпеки і порядку залучено близько 25 тисяч співробітників декількох відомств, зокрема поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій.
Ключовими містами, де проходили масові заходи, стали Київ, Одеса, Харків, Львів. Під час масових заходів у цих містах були зафіксовані незначні інциденти, але завдяки своєчасному оперативному втручанню поліцейських, ці конфліктні ситуації вдалося локалізувати і не допустити їх подальшого розвитку.
Зокрема, в організованих заходах на території Києва, за оцінками поліції, взяли участь близько 3 тисяч осіб. Правоохоронці фіксували незначні сутички між прихильниками різних поглядів. Поліція провела роз'яснювальну роботу, а також розвела учасників інцидентів в різні сторони. 
Одного громадянина затримали з холодною зброєю, за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ст. 263 Кримінального кодексу України. Ще дві людини були доставлені в управління поліції, у них вилучили заборонену символіку, листівки провокаційного змісту. 
Ще один інцидент мав місце в Харкові, де між учасниками масових заходів виникла сутичка. В результаті один правоохоронець отримав тілесні ушкодження внаслідок необережних дій одного з учасників мітингу. Інцидент був вичерпаний, ніхто не був затриманий. 
У Черкасах між представниками однієї з політсил і ветеранами виник конфлікт через намагання розгорнути прапор червоного кольору з радянською символікою. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 436-1 Кримінального кодексу України. 
В цілому по країні станом на 16.00 годин ситуація залишається спокійною і знаходиться під контролем правоохоронних органів. 

 

Департамент комунікації 
Національної поліції України

Схожі матеріали