Оперативна інформація щодо вибухів на військових складах у Вінницькій області

clock
27.09.2017 06:14

26 вересня близько 22:00 надійшла інформація про вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу м. Калинівка. Здійснено оповіщення жителів м. Калинівка та населених пунктів в 10-кілометровій зоні (Павлівка, Медвідка, Дорожне, Сальнік, Стрижавка; за заявками мешканців додатково здійснено відселення з с. Іванів та Лісова-Лисіївка Калинівського району). Здійснюється евакуація населення.

Станом на 08:00 евакуйовані близько 30 тисяч чоловік.

За попередньою інформацією травмована одна особа. Постраждала у стані середньої тяжкості госпіталізована до Вінницької Центральної районної лікарні.

Підрозділи ДСНС ліквідовали загоряння чотири житлових будинків, що виникло внаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито руху всіх видів транспорту, утому числі:

- автотранспорту на автодорозі Житомир–Могилів–Подільський;

- залізничного транспорту на перегоні Сосенка–Калинівка Південно-Західної залізниці;

- повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівка.

Відключені лінії електропередач Калинівка–УкрФлора та Калинівка–Лаврівка. Відключене газопостачання с. Дорожнє, с. Медвідка, с. Лаврівка.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації всього залучені 691 осіб та 149 одиниць техніки. Від ДСНС ‑ 195 чоловік та 49 одиниць техніки, включаючи літак АН-32П. Від Національної поліції 270 осіб та 60 одиниць техніки. Від Нацгвардії – 136 осіб та 20 одиниць техніки. Від Міністерства оборони України – 30 осіб та п’ять одиниць техніки, включаючи два пожежні танки. Від ВАТ «Укрзалізниця» – три пожежні потяги. Крім того, від Міністерства охорони здоров’я працює 30 медиків та 10 автомобілів швидкої допомоги.

До місця події направлені 20 піротехнічних розрахунків ДСНС чисельністю 98 осіб та 48 одиниць техніки. Приведені в готовність 30 пожежних розрахунків чисельністю 150 чоловік.

Працює телефонна «гаряча лінія» Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації за номером: (043) 332-13-35.

Прес-служба ДСНС

 

Схожі матеріали