Олександр Вакуленко: Поліція спроможна довести до кінця справу за фактом подій 2 травня 2014 року в Одесі (ФОТО, ВІДЕО)

clock
29.04.2017 07:00

В Головному управлінні Нацполіції в Одеській області відбувся спільний брифінг заступника Голови Національної поліції України – начальника Головного слідчого Управління Олександра Вакуленка, очільника ГУНП в Одеській області генерала поліції третього рангу Дмитра Головіна та керівника Слідчого управління ГУНП Одещини Сергія Шайхета.

Поліцейські керівники розповіли представникам ЗМІ про хід розслідування подій 2 травня 2014 року. Олександр Вакуленко повідомив, що вказане провадження  систематично заслуховується при керівництві Національної поліції. Останнє заслуховування відбулося в середині квітня п.р. при Голові Нацполіції України.

«Ця справа перебуває на особливому контролі, - зазначив Дмитро Головін. -  На теперішній час по ній працюють 10 слідчих та 5 найбільш підготовлених оперативних працівників».

Після цього Сергій Шайхет детально розповів про вжиті правоохоронцями заходи у цій справі протягом останнього часу. «За чотири місяці, під процесуальним керівництвом прокуратури області, допитано ряд свідків, призначено дві додаткові судові експертизи, проведено 9 додаткових оглядів місць подій. Трьом особам повідомлено про підозру та оголошено в розшук, планується повідомити про підозру ще чотирьом громадянам. Місцезнаходження однієї з раніше оголошених в розшук осіб встановлено та її взято під варту. До кінця травня по даній особі обвинувальний акт буде направлений до прокуратури для затвердження та подальшого направлення до суду».

«Крім цього, - розповів Олександр Вакуленко, в ході досудового розслідування кримінального провадження по діям працівників ДСНС 2 травня 2014 року, розпочатого за ч.3 ст. 135 КК України, булу проведена комплексна міжвідомча експертиза, яка дійшла висновків про несвоєчасність прибуття працівників ДСНС на місце події. За результатами розслідування обвинувальний акт відносно трьох осіб був направлений до суду.

Відносно начальника ДСНС та його заступника розслідується окреме провадження. Їх обох оголошено в розшук та судом заочно їм було повідомлено про підозру. Після встановлення їх місцезнаходження вони будуть затримані».

Відділ комунікації поліції Одеської області

Схожі матеріали