Олександр Вакуленко: «До кінця тижня новопризначені слідчі і дільничні розпочнуть роботу у підрозділах поліції Київщини» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
18.01.2017 10:46

Про це заступник Голови Національної поліції України – начальник Головного слідчого управління повідомив сьогодні, 18 січня, під час випуску першої групи слідчих та дільничних офіцерів поліції Київської області.

За словами Олександра Вакуленка, переважна більшість відібраних кандидатів успішно пройшли всі іспити. Відсьогодні вони будуть допущені до самостійної роботи на посадах слідчих та дільничних офіцерів поліції. Серед всіх кандидатів на посади лише 17% – колишні працівники, які мали відношення до правоохоронної системи в різних галузях.

Олександр Вакуленко зазначив, що вже найближчим часом буде підготовлено наказ про присвоєння перших чергових звань випускникам, а також буде прийнято рішення про виділення однострою та жетонів.

«Вже до кінця цього тижня всі молоді офіцери будуть в повній мірі відповідати вимогам Закону України «Про Національну поліцію» і з честю, сумлінно та якісно зможуть виконувати свої обов’язки», – додав Олександр Вакуленко.

Він зазначив, що лише за минулий рік слідчими всієї держави було розглянуто понад 1,2 мільйона заяв і повідомлень про злочини. Відтак випускників чекає робота в надзвичайно важких умовах.

«Якісне попередження та протидія злочинам – наша основна задача», – повідомив Олександр Вакуленко.

Заступник Голови Національної поліції звернувся з вимогою до керівників районних підрозділів, куди нові слідчі і дільничні офіцери повернуться для несення служби: пам’ятати про важливість наставництва для новопризначених поліцейських.

«Їхні процесуальні дії повинні вами контролюватися і коригуватися. Від вашої допомоги і від вашої організації залежить їхнє майбутнє», – підкреслив Олександр Вакуленко.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали