Офіційна інформація про фактичну ситуацію щодо формування ціни автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV для потреб Нацполіції

clock
16.12.2016 15:55

Останнім часом окремі ЗМІ тенденційно поширюють інформацію щодо закупівлі Національною поліцією автомобілів з гібридною силовою установкою Mitsubishi Outlander PHEV, зокрема спекулюють на тематиці вартості таких автомобілів.

Для остаточного врегулювання цих питань Національною поліцією були надіслані запити, як безпосередньо виробнику - компанії Mitsubishi Motors Corporation, так і офіційному дистриб’ютору Компанії в Україні – ТОВ «Ем Ем Сі Україна» стосовно формування вартості автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV, які будуть поставлені для Національної поліції в 2017 році, а також щодо джерел отримання обґрунтованих відомостей про ціну таких автомобілів. 

Виробник Mitsubishi Motors Corporation у своєму листі від 06 грудня ц.р. повідомив, що система логістики Компанії побудована таким чином, що Компанія безпосередньо не визначає роздрібну ціну автомобілів, які реалізуються в багатьох країнах світу, також Компанія не визначає ступінь диференціації вартості автомобілів в тій чи іншій країні, а делегує своєму офіційному дистриб’ютору ТОВ «Ем Ем Сі Україна» безпосередньо визначати ціну автомобілів (копія листа від 06.12.2016 додається).

 

При цьому формування ціни для автомобілів Mitsubishi в Україні делегується  Компанією офіційному постачальнику – ТОВ «Ем Ем Сі Україна», яке самостійно визначає цінову політику та реалізує продукцію за допомогою власної дилерської мережі, уповноваженої формувати роздрібну ціну залежно від ряду факторів (кон’юнктури на ринку, валютного курсу, модельного ряду і комплектації автомобіля тощо).

Офіційний дистриб’ютор Mitsubishi Motors в Україні – ТОВ «Ем Ем Сі Україна» зазначив структуру ціни автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV для Національної поліції та вказав, що вартість автомобіля для поліції визначена на рівні 57 250 доларів США (без урахування спеціалізованого обладнання), з урахуванням мінімального рівня торгівельної надбавки дилера (дистриб’ютора). Отже, така ціна є мінімально можливою для України виходячи з того, що гібридні автомобілі Mitsubishi на цей час не представлені на ринку України, а це в свою чергу потребує значних додаткових інвестицій з боку дистриб’ютора (дилерів) для придбання необхідного обладнання, спеціального інструменту, підготовки персоналу дилерів тощо.

Стосовно механізму формування ціни для автомобілів Mitsubishi в інших країнах, в тому числі Західної Європи, необхідно відмітити, що формування ціни на такі автомобілі проводиться самостійно офіційними дистриб’юторами Компанії, які діють у відповідних країнах, при цьому порівняння вартісних показників коректно тільки при співставленні ідентичних комплектацій автомобілів.           

Так, базова комплектація Mitsubishi Outlander PHEV, яка пропонується наприклад у Німеччині істотно відрізняється від тієї, яка пропонується для Національної поліції України, в тому числі через те, що згідно з класифікацією Компанії, Україна належить до групи країн з холодним кліматом. Це, в свою чергу, потребує підготовки автомобіля для використання на території України. Також, в більшості країн Західної Європи запроваджені спеціальні державні преференції для придбання автомобілів даного класу, що також суттєво впливає на розмір ціни гібридного автомобіля.

За таких умов, є некоректним порівняння  вартості гібридних автомобілів Mitsubishi для України та інших країн Європи, при цьому визначення вартості автомобілів, які передбачено поставити в 2017 році для Національної поліції, ґрунтується на інформації та пропозиції отриманої від офіційного імпортера Mitsubishi Motors в Україні – ТОВ «Ем Ем Сі Україна». 

Детально позиція МВС щодо закупівлі цих автомобілів за проектом зелених  (чистих) інвестицій у рамках виконання умов Кіотського протоколу викладено у цій офіційній інформації

Департамент комунікації МВС України

 

 

Схожі матеріали