«Нові обличчя керівного складу»: у Держприкордонслужбі завершився другий етап проєкту

clock
19.12.2019 11:46

Державна прикордонна служба у рамках проєкту «Нове обличчя керівного складу» провела прозорий відбір кандидатів для призначення на посади керівників органів охорони кордону. Вже на найближчому засіданні колегії ДПСУ буде затверджено результати і військовослужбовці призначатимуться на посади начальників прикордонних загонів згідно з рейтингом. А сьогодні, 19 грудня, переможці конкурсу отримали сертифікати. Варто зазначити, що за результатами відбору перемогу здобули 25 офіцерів.

«Сьогодні переміг не окремий учасник, а і прикордонна служба, і Україна в цілому. Бо фіналісти здобули безцінний досвід, який треба буде в подальшій роботі. Найголовніший ресурс будь-якої служби – це люди. Тому, підготовка фахових кадрів – це першочергове завдання», ‑ сказав заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко зазначив, що наступним етапом буде проведення конкурсу на керівників штабних підрозділів.

«Сьогодні у цій залі присутні 25 фіналістів, які згідно всіх вимог пройшли випробування. Але як у великих змаганнях, є ті, хто зайняв перші щаблі рейтингу, є ті, які матимуть можливість с часом покращити свої результати. Нашим наступним етапом буде проведення конкурсу на керівників штабних підрозділів. І ми повинні дійти до того, щоб у нас був конкурсний відбір на посаду керівника у прикордонній службі. Люди повинні бачити, що якщо ти професіонал, то ти маєш всі шанси досягти успіху», ‑ зауважив Сергій Дейнеко.

В результаті, перемогу у конкурсі здобув підполковник Олег Трофіменко – перший заступник керівника Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» (до якого входять пункти пропуску «Бориспіль», «Жуляни», інші підрозділи). Друге місце посів підполковник Денис Нікашин – перший заступник командира Одеської окремої авіаційної ескадрильї, третє –  полковник Андрій Савчук – перший заступник начальника Луцького прикордонного загону, четверте – підполковник Олег Комісарук  – заступник начальника відділу Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Держприкордонслужби та п’яте – полковник Юрій Петрів  - перший заступник начальника Головного центру оперативного документування та оперативно-технічних заходів.

За словами віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби надзвичайно важливо змінювати не тільки форму, а й суть прикордонної служби.

«Такий конкурс з відбору лідерів керівного складу нової формації дуже важливий. Я вдячний міжнародним партнерам, які підтримали цей проєкт і керівництву Держприкордонслужби, яка повірила в нього і запустила, а також Офісу президента, який також підтримує ці зміни», - сказав він.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали