Несення служби в районі ООС, затримання та вилучення наркотичних речовин: результати патрулів Нацгвардії за тиждень

clock
22.03.2021 13:39

У період з 15 по 21 березня поточного року особовий склад НГУ залучався до патрулювання у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також у 17 містах обласного та районного підпорядкування, 1 населеному пункті сільської місцевості. Гвардійці патрулювали територію двох залізничних вокзалів у Харкові та Дніпрі, також автовокзалу у Маріуполі.

Національна гвардія продовжує забезпечувати громадський порядок в районі операції Об’єднаних сил в Сєвєродонецьку, Рубіжному Луганської області та Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Костянтинівці та Дружківці Донецької області.

Військовослужбовці Нацгвардії й надалі беруть активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19, здійснюючи охорону територій 8 об’єктів госпіталізації осіб, хворих SARS-CoV-2, обсервації (ізоляції) на території 6 населених пунктів держави у Києві, Одесі, Херсоні, Сумах, Кременчуці та с.м.т. Богородчани Івано-Франківської області. Також гвардійці впродовж тижня несли службу на 16-ти мобільних карантинних постах контролю на в’їзді/виїзді з 15-ти населених пунктів держави (в Івано-Франківській області, в Енергодарі).

Цього тижня гвардійці забезпечили правопорядок на 57 масових заходах.

Тривають профілактичні заходи із недопущення незаконного видобутку бурштину на території Рівненської, Волинської та Житомирської областей. Також гвардійці продовжують брати участь у профілактичних заходах на території 9-ти населених пунктів держави в місцях та районах з найбільш складною криміногенною обстановкою.

Впродовж тижня військовослужбовці Нацгвардії брали участь у проведенні пошукових заходів на території Київської, Львівської, Полтавської та Дніпропетровської областей.

Загалом за результатами служби за минулий тиждень гвардійці передали працівникам Національної поліції 131 особу за підозрою у вчиненні злочину (з яких 4 особи в районі проведення ООС). За підозрою у вчиненні адміністративних правопорушень до НПУ передано 2 тис. 381 особу (з яких 9 осіб в районі проведення ООС).

У затриманих вилучено: 2 пістолети, 1 граната, 7 од. холодної зброї, 1,315 кг наркотичних речовин (0,382 кг самостійними та 0,933 кг спільними з НПУ нарядами), 18 м. куб лісу–кругляку та мотопомпу (спільним з НПУ нарядом).

Повернуто майна на суму 17 тис. 300 грн.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня:

ООС. 15 березня під час несення служби на БП, який розташований на території Волноваського р-ну Донецької області, у ході проведення огляду транспортного засобу у салоні було виявлено 19 набоїв (9 мм). Водія затримано за ст. 263 ККУ. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

ООС. Впродовж 15, 16 та 21 березня під час несення служби на БП, який розташований на території Волноваського р-ну Донецької області, у ході проведення огляду транспортних засобів та перевірки пасажирів, було виявлено та затримано п’ятьох осіб за ст. 260-1 ККУ, які відповідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ причетні до діяльності в незаконних збройних формуваннях. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

ООС. 19 березня під час несення служби на БП, який розташований поблизу м. Маріуполь під час перевірки громадянина, встановлено, що мобільний телефон марки «Айфон Х» знаходиться у розшуку. По даному факту зареєстровано ЄО № 6606 від 19.03.2021 за ст. 185 ККУ «Крадіжка».

16 березня гвардійці спільно з поліцейськими, під час проведення профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобування бурштину на території Володимирецького району Рівненської області, виявили та вилучили за ст. 240 ККУ 1 мотопомпу.

17 березня автопатрулем НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Кропивницький, виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 115 ККУ «Умисне вбивство». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

17 березня гвардійці, під час несення служби з ОГП м. Кропивницький, затримали чоловіка за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину синтетичного походження загальною вагою 10 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

17 березня автопатруль НГУ, під час несення служби з ОГП м. Херсон, затримав громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини рослинного та синтетичного походження загальною вагою 45 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

17 березня патруль НГУ, під час несення служби з ОГП м. Чернівці, затримав двох громадян за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено паперові згортки із наркотичною речовиною рослинного походження загальною вагою 23 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

17 березня автопатруль НГУ, під час несення служби з ОГП м. Чернівці, затримав чоловіка за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено предмет зовні схожий на бойовий пістолет. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

18 березня гвардійці, під час несення служби з ОГП м. Одеса, затримали п’ять осіб за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини синтетичного та рослинного походження загальною вагою 35 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

15 березня військовослужбовці НГУ, під час несення служби з ОГП м. Миколаїв, після отримання повідомлення про крадіжку із приміщення перукарні ноутбуку ASUS, «по гарячих слідах», при відпрацюванні прилеглої території було затримали громадянина, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено викрадений ноутбук ASUS вартістю 4 тис. 700 грн. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

18 березня автопатруль НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Запоріжжя, затримав чоловіка, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 408 ККУ «Дезертирство». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

18 березня гвардійці спільно з НПУ, під час проведення профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобування бурштину на території Володимирецького району Рівненської області, затримали двох громадян за ст. 240 ККУ, які на транспортних засобах перевозили 18 м. куб лісу-кругляку без дозвільних документів та відповідного маркування. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

18 березня патруль НГУ, під час несення служби з ОГП м. Ужгород, затримав громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено предмет, зовні схожий на бойовий пістолет ПМ. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

18 березня патруль НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Слов’янськ, після отримання повідомлення про крадіжку мобільного телефону невідомою особою, при відпрацюванні прилеглої території, затримали громадянку за ст. 185 ККУ, у якої після проведення поверхневої перевірки виявили викрадений мобільний телефон FLY (вартістю 2 тис. грн.). ЇЇ причетність до злочину підтвердила заявниця. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

19 березня патруль НГУ спільно з НПУ, під час несення служби з ОГП в м. Київ, затримав чоловіка за ст. 309 ККУ, у якого після проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини рослинного походження «канабіс», приблизною вагою 100 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Солом’янського УП.

19 березня гвардійці спільно з НПУ, під час несення служби з ОГП в м. Дніпро, затримали громадянина за ст. 309 ККУ,  у якого після проведення поверхневої перевірки та перевірки автомобіля, в бардачку його автомобіля виявили наркотичні речовини рослинного походження «канабіс», приблизною вагою 800 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Соборного ВП.

19 березня патруль НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Херсон, затримав громадянина за ст. 309 ККУ, у якого після проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини кристалоподібною речовиною білого кольору «Сіль», приблизною вагою 25 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

20 березня патруль НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Херсон, затримав громадянина за ст. 309 ККУ, у якого після проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини, приблизною вагою 15 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

21 березня гвардійці, під час несення служби з ОГП в м. Херсон, затримали чоловіка за ст. 309 ККУ, у якого після проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини, приблизною вагою 20 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

21 березня патруль НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Костянтинівка, по вул. Інтернаціональній, у дворі багатоповерхового дому № 83 біля гаража виявили предмет зовні схожий на гранату «Ф-1». Після чого на місце було викликано слідчо-оперативну групу районного УП, даний предмет було вилучено, та відправлено на експертизу.

 

Пресслужба НГУ

 

Схожі матеріали