«Нашу нову безпеку ми будуватимемо на основі довіри», – Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
14.04.2016 14:35

Про це міністр внутрішніх справ України заявив сьогодні, 14 квітня, під час IX Київського Безпекового форуму. У ньому взяли участь представники та лідери різних ділових політичних та громадських представництв з різних країн світу. 

Учасники форуму обговорили останні тенденції та події в Україні, включаючи події на сході України, а також можливі сценарії розвитку та наслідки цих подій для країни та світового співтовариства.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що існує два головних фактора, які є найважливішими на сьогоднішній день: зовнішній та внутрішній.

«Зовнішній – це агресія з використанням гібридних механізмів, внутрішній – фактор довіри», - наголосив глава МВС. 
Також він додав, що сьогодні головна мета – знайти баланс між швидкістю здійснення реформ та керованістю на шляху їх здійснення.

«Для більш ефективного здійснення реформ на сьогоднішній день ми маємо два відволікаючих фактори: війна та відсутність грошей. Також шлях реформування ускладнюється окупацією, військовою лінією фронту, та великою кількістю переселенців», – зазначив Арсен Аваков.

За його словами, одним із найуспішніших кроків у процесі реформування та забезпечення стабільності і безпеки в країні – це проведення реформи МВС України, зокрема – створення патрульної поліції. Вона стане ефективною сервісною службою з девізом «Служити і Захищати» замість «карати та «кришувати».

На форумі було наголошено, що на початку процесу реформування країна мала 1-2% довіри населення до поліції. Сьогодні цей рівень досяг 80%. І це – як аванс для правоохоронної структури. Також, одним із найефективніших досягнень є створення підрозділу КОРД – Корпусу оперативно-раптової дії, який сьогодні виконує багато важливих функцій.

«Після реформи патрульної поліції на країну чекає ще складніший процес – це реформа слідства та кримінального блоку», – наголосив Арсен Аваков.

Також, протягом зустрічі було наголошено, що за підтримки американських та європейських колег вирішити питання організації порядку та безпеки в країні, подолати хаос та безладдя на шляху здійснення реформ, буде набагато легше. 

«Але ми йдемо – крок за кроком. Ми повинні пройти період якогось, якщо не хаосу, то дезорганізації, щоб отримати нову якість», – наголосив Арсен Аваков.

 

 

ДОВІДКА:
Форум відбувається за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні, Фонду Маршала та Королівського інституту міжнародних відносин «Chatham House» (Великобританія)

«Київський Безпековий Форум» є щорічним міжнародним заходом, започаткований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році. Станом на сьогоднішній день даний захід є майданчиком для перемовин та обміну досвідом з питань безпеки у Європейському та Чорноморському регіонах.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали