Надзвичайники інформують про ускладнення погодних умов на території України (ВІДЕО)

clock
20.04.2017 06:08

З 18 по 22 квітня у південних, східних та більшості центральних областей відбувається значне погіршення погодних умов. Різке зниження температури повітря, дощ з мокрим снігом, місцями сильні опади, а також різкі пориви вітру подекуди досягають рівня небезпечного явища та вже спричинили чимало незручностей для населення.

Оперативна інформація станом на 7:00 20 квітня.

Знеструмленими залишаються 199 населених пунктів у п’яти областях: у Харківській – 99 населених пунктів, у Дніпропетровській – 72, у Полтавській – 14, у Херсонській – 9, Запорізькій – 5. Бригадами обленерго продовжуються роботи з відновлювання електропостачання населених пунктів.

19 квітня аварійними бригадами обленерго було відновлене електропостачання 354 населених пунктів у шести областях, які були знеструмлені протягом 18-19 квітня внаслідок погіршення погодних умов (дощ з мокрим снігом, налипання мокрого снігу та пориви вітру 15-20 м/с) через спрацювання систем захисту та обриви ліній електропередач: у Дніпропетровській – 215, у Полтавській – 59, у Харківській -55, у Запорізькій – 19, у Херсонській – 5, у Кіровоградській – 1.

Станом на 7:00 20 квітня на дорогах державного, регіонального значення, заторів не зафіксовано. Обмежень руху транспортних засобів на автомобільних дорогах немає.

Через налипання мокрого снігу та шквальний вітер зафіксоване падіння близько 2,5 тисяч дерев у Харківській, Запорізькій та Дніпропетровській областях. Унаслідок падіння дерева 18 квітня у місті Новоросійську Дніпропетровської області від отриманих травм у лікарні померла жінка 1957 року народження.

Для ліквідації наслідків негоди вживаються заходи з відновлення електропостачання, розчистки автомобільних доріг та розпилювання повалених дерев у населених пунктах.

До ліквідації наслідків негоди залучено 2 тисячі 901 осіб та 1 тисяча 26 одиниць техніки. Від ДСНС – 792 осіб та 269 одиниць техніки.

Ситуація перебуває на контролі ДСНС.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали