Надзвичайники інформують про ситуацію на території складу боєприпасів ЗСУ на Донеччині (ФОТО, ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

clock
23.09.2017 13:58

22 вересня о 15:14 на телефон Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу поблизу селища Новоянісоль Нікольського району Донеччини. На місце виклику виїхали рятувальники 100-ої Професійної пожежної частини.

По прибуттю вогнеборці з’ясували, що спостерігається горіння сухої трави на території складу боєприпасів, який розташований в 1,5 км від Новоянісоля. О 16:00 почалася детонація боєприпасів. На місце події були негайно спрямовані додаткові сили Головного управління ДСНС Донеччини на чолі із керівником Олекcієм Мігріним.

Небезпечний район оточили місцеві поліцейські, вони й надалі забезпечують охорону на місці надзвичайної ситуації.

У наслідок детонації боєприпасів сталося займання двох господарчих споруд у розташованому поруч населеному пункті. О 17:41 займання господарчих споруд та скирти сіна ліквідоване.

Станом на 06:00 23 вересня ліквідовані 13 загорянь на території селища. Наразі пожеж на території села немає.

Спільно з представниками Національної поліції та місцевих органів влади проводиться патрулювання території селища на предмет виявлення загорянь.

У готовності знаходиться 10 пасажирських автобусів для проведення евакуації населення з Новоянісоля та мається 500 місць для розміщення евакуйованого населення. Населений пункт самостійно покинули близько 60 чоловік.

Біля школи в Новоянісолі створений оперативний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації на чолі з заступником голови Донецької ОДА.

З 21:00 22 вересня до 01:30 23 вересня пожежний танк ЗСУ проводив гасіння пожежі на території складу. Пожежу на складі локалізована о 01:30 23 вересня, ліквідована – о 05:47.

Даних про постраждалих на цей час немає.

Протягом 23 вересня піротехнічними розрахунками ДСНС України виявили та вилучено 8 вибухонебезпечних предметів. Всього з початку робіт підрозділами ДСНС України виявлені та вилучені 10 вибухонебезпечних предметів.

Наразі до ліквідації надзвичайної ситуації всього залучені 248 осіб та 56 одиниць техніки, зокрема від ДСНС України – 70 осіб та 20 одиниць техніки.

Причина пожежі встановлюється.

Станом на 08:00 проведене засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. На 23 вересня запланований побудинковий обхід селища Новоянісоль з метою виявлення пошкоджень та їх характеру приватних будинків, встановлення збитків від надзвичайної ситуації. Крім того для проведення розмінування с. Новоянісоль та безпосередньо території складу боєприпасів будуть залучені 10 піротехнічних груп, з них шість – від ДСНС України. У разі необхідності населенню буде надана допомога з усунення наслідків пошкоджень будинків. Відділ  соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення надаватиме психологічну допомогу населенню. Працює слідчо-оперативна група з визначення причин пожежі.

ОНОВЛЕНО станом на 15:30. Піротехнічні підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій виявили та вилучили 150 вибухонебезпечних на місці ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Нікольському районі Донецької області. Зокрема, у с. Новоянісоль піротехніки виявили та вилучили 8 вибухонебезпечних предметів та на відкритій території поблизу населеного пункту – 142 боєприпаси.

Завершені роботи по обстежено території населеного пункту. На теперішній час проводиться обстеження відкритої території за межами с. Новоянісоль. Усього обстежено територію площею 20 га.

ГУ ДСНС України у Донецькій області

Схожі матеріали