Нацполіція проводить перевірку за фактом загибелі п’яти поліцейських під Києвом (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

clock
04.12.2016 09:12

Трагедія сталася у с. Княжичі під час спецоперації оперативників столичного карного розшуку за підтримки спецпідрозділу КОРД із затримання зловмисників, яких підозрюють у серії  пограбувань і розбійних нападів на киян та жителів Київської області. В цей час наряд поліції охорони виїхав у цей самий район на автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Між поліцейськими виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ять працівників поліції. Троє зловмисників пізніше були затримані в Києві. У них вилучена вогнепальна зброя.

Сьогодні, 4 грудня, близько четвертої години ранку столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу Нацполіції КОРД готувалися до затримання небезпечної групи озброєних зловмисників, підозрюваних у серії пограбувань та розбійних нападів на помешкання киян та жителів Київщини.

За наявною оперативною інформацією наступний напад вони планували здійснити у селі Княжичі, Київської області. У цей момент в одному із сусідніх будинків спрацювала охоронна сигналізація – і на місце виїхала група поліції охорони. Правоохоронці, що входили до складу цієї групи, помітивши інших поліцейських, сприйняли їх за крадіїв і спробували затримати.

У той же час оперативники сприйняли бійців поліції охорони за нападників і прийшли на допомогу своїм колегам. Між поліцією охорони та оперативною групою виникла перестрілка, під час якої загинуло п’ятеро осіб: двоє з поліції охорони, двоє оперативників та один спецпризначенець з КОРД, який входив у групу.

Троє підозрюваних, які готувалися до вчинення наступного розбою, були згодом затримані працівниками поліції. У них вилучена вогнепальна зброя.

Триває внутрішнє розслідування обставин цієї трагічної події. Крім того, на місці працюють працівники органів прокуратури.

Департамент комунікації Національної поліції України

 

 

Схожі матеріали