Нацполіція перекрила канал реалізації зброї, боєприпасів та вибухонебезпечних предметів (ФОТО, ВІДЕО)

clock
04.11.2016 13:44

У результаті проведених заходів було виявлено та вилучено предмети схожі на 60 снарядів-ракет для установки «Град», 150 мінометних мін, 31 бронебійний снаряд, а також глибинну міну, авіабомбу, гармати для БМП, станково-протитанковий гранатомет, ручний кулемет та інше. Про це сьогодні, 4 листопада, повідомив перший заступник глави Нацполіції – начальник кримінальної поліції Вадим Троян.

Співробітники Департаменту кіберполіції, Департаменту карного розшуку Національної поліції України, спецпідрозділу ГУ НП України  та прокуратури  виявили цехи з переобладнання та виготовлення предметів схожих на зброю, а також підземні складські приміщення, де зберігалася зброя та бойові припаси різного калібру до неї.

«Сьогодні у Київській області були проведено санкціоновані одночасні обшуки в цехах, складських приміщеннях та Інтернет-магазині, через які здійснювався обіг та реалізації предметів ззовні схожих на зброю та вибухонебезпечні речовини», - зазначив Вадим Троян.

За його словами, вилучені у ході обшуків предмети наразі направлені для проведення   балістичної експертизи, за результатами якої, при підтвердженні факту того, що останні є вогнепальною зброєю, організаторам даного промислу буде оголошено про підозру.

«Зараз правоохоронці встановлюють канали постачання виявлених предметів та речовин. Також проводиться ідентифікація осіб, кому вони були реалізовані», - додав начальник кримінальної поліції.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.  Слідство триває.

 

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали