«Нацполіція і Нацгвардія мають бути, як ви – бійці добробатів», – Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
15.04.2016 14:26

Про це міністр внутрішніх справ України заявив сьогодні, 15 квітня, вітаючи бійців підрозділів патрульної служби поліції особливого призначення з другою річницею з дня створення.


На урочистих заходах були присутні Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе та ін.


У квітні 2014 року Міністерством внутрішніх справ України було прийнято рішення про створення добровольчого корпусу спецпідрозділів з охорони громадського порядку – батальйонів та рот патрульної служби міліції особливого призначення – для захисту від злочинних посягань та охорони громадського порядку. Тоді було створено 56 підрозділів патрульної служби поліції особливого призначення. 

 


Вітаючи бійців, Президент України Петро Порошенко зазначив: «Ви - кращі з кращих. Ви – еліта, яку шанує український народ. Від імені українського народу та української держави висловлюю вам велику шану і повагу». Глава держави подякував спецпризначенцям за самовіддану службу Вітчизні, за те, що вони гідно несуть високе звання добровольців.
Після ухвалення закону «Про Національну поліцію» у структурі Головних управлінь Нацполіції в областях та місті Києві функціонують 22 підрозділи патрульної служби поліції особливого призначення. На службі в них перебуває 4207 працівника.

 


Особовий склад 20 підрозділів наразі задіяний в зоні проведення АТО та прифронтових районах. Спецбатальйони, забезпечують правопорядок у звільнених від сепаратистів населених пунктах; протидіють незаконному вивезенню із зони проведення АТО озброєння та боєприпасів, вибухових речовин, охороняють об’єкти державного та місцевого значення.
Важливе завдання спецпризначенців – боротьба з диверсійно-розвідувальними групами та незаконними військовими формуваннями, розшуку та затримання осіб, які підозрюються у вчиненні терористичних актів та сепаратистських рухів.

 


З початку проведення антитерористичної операції загинули 100 працівників підрозділів патрульної служби поліції особливого призначення, поранення отримали 367 працівників, зниклими безвісті вважаються 11 працівників.

«Два роки назад ми були разом. Скільки побратимів наших полягло… Я прошу пам’яті для цих людей і шани», – зазначив очільник МВС України Арсен Аваков, звертаючись до присутніх у залі бійців.


«Коли мене питають, якою будуть Національна поліція та Національна гвардія, я відповідаю: вони мають бути такі, як ви. Слава вам та слава Україні», – підкреслив міністр внутрішніх справ.
Працівників підрозділів патрульної служби поліції особливого призначення привітала також голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе. Вона наголосила: «Кожен з вас – герой. Тому, що перед сном ви замислюєтесь про те, що завтра ідете на війну захищати Батьківщину. І ця війна не тільки за Україну, це війна проти зла».

 


Бійцям підрозділів патрульної служби поліції особливого призначення вручили державні нагороди: орден «За мужність» ІІІ ступеня, медалі «Захиснику вітчизни», «За військову службу Україні» та «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, а також нагороди ВР України, Кабінету Міністрів України, відомчі відзнаки МВС України та цінні подарунки.

 

 

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали