Нацполіція: Одного із керівників НАЗК викрито в адміністративній корупції

clock
12.05.2017 18:24

Працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції за погодженням з Генеральною прокуратурою склали на члена Національного агентства з питань запобігання корупції адміністративні протоколи за порушення норм антикорупційного законодавства.

Національне агентство з питань запобігання корупції – центральний орган, який безпосередньо формує та реалізовує державну антикорупційну політику. Члени агентства, які координують і формують антикорупційну стратегію в державі, насамперед, повинні самі бути взірцем дотримання та виконання норм закону. Тим паче, керівництво НАЗК.

Один із керівників НАЗК порушив вимоги ст. 28 (Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Закону України «Про запобігання корупції». Він не повідомив НАЗК про наявний у нього реальний конфлікт інтересів під час розгляду листа ГПУ та в подальшому погодив проект рішення про відмову у повній перевірці декларацій одного з суддів Печерського районного суду м. Києва за 2015, 2016 роки.

Як встановили правоохоронці, саме цей суддя розглядав адміністративну справу та виніс відносно члена НАЗК за участю його захисника рішення, яким його було визнано невинуватим.

Працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції за погодження з Генеральною прокуратурою склали на члена Національного агентства з питань запобігання корупції адміністративні протоколи за ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) КУпАП.

Ті, хто повинен контролювати виконання нормативних актів, також повинен їх дотримуватися. В іншому випадку – на нього чекає покарання за всією суворістю закону.

Національна поліція України

Схожі матеріали