Начальник райуправління поліції, який "погорів" на хабарі у Києві, не пройшов переатестацію (ФОТО)

clock
16.01.2016 11:58

Апеляція, яку він подавав, комісією була відхилена.

Вчора за вимагання та отримання неправомірної вигоди співробітники Служби безпеки України спільно із прокуратурою столиці та Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції України затримали на хабарі начальника управління поліції Голосіївського району Києва та начальника сектору Голосіївського райвідділу Департаменту захисту економіки НП. Зловмисники отримали 20 тисяч гривень і 700 доларів США за неперешкоджання у господарській діяльності одного із ринків та станції технічного обслуговування у столиці.

За цими фактами військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

— Реформа у дії: начальник райуправління поліції не пройшов переатестацію, а його апеляційна скарга була відхилена комісією. Тож ми на правильному шляху: таким горе-правоохоронцям немає місця в поліції, — наголосив начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко.

Окрім того, полковник поліції закликав киян повідомляти про всі факти неправомірної поведінки поліцейських, навіть на умовах анонімності. Це можна зробити як письмово, так і особисто, під час прийому громадян.

Відділ комунікації Головного управління

Національної поліції у м. Києві

Фото – Служба безпеки України

Схожі матеріали