На Запоріжжі розпочав роботу оновлений поліцейський Ситуаційний центр (ФОТО, ВІДЕО)

clock
06.06.2017 11:03

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та Голова Національної поліції України Сергій Князєв під час робочого візиту на Запоріжжя відкрили оновлений Ситуаційний центр ГУНП в Запорізькій області, який забезпечить управління та координацію дій усіх служб та підрозділів поліції.

Як повідомив глава МВС Арсен Аваков, відкриття оновленого Ситуаційного центру є новим етапом у роботі підрозділів Запорізької поліції. Основа діяльності центру – застосування сучасної інформаційно-комп’ютерної системи, яка надає можливість цілодобового моніторингу оперативної обстановки.

За словами начальника ГУНП в Запорізькій області Олега Золотоноші, швидке оброблення величезних масивів інформації, яка буде надходити з усіх баз даних, камер відеоспостереження, супутників та безпосередньо з місць подій, дозволить своєчасно оцінювати рівень небезпеки та оперативно відпрацьовувати рішення щодо їх локалізації. «Ситуаційний центр має можливість перегляду та управління камерами відеоспостереження, які встановлені, зокрема, й на стратегічних об’єктах Запоріжжя: «ДніпроГЕС», Бердянському морському порту, прикордонній береговій зоні, тощо», - повідомив Олег Золотоноша і підкреслив що відкриття оновленого сервісного центру є визначною подією для поліції Запорізької області.

Відтепер, використовуючи камери відеоспостереження, запорізькі поліцейські, зможуть у реальному часі реагувати на вчинені кримінальні правопорушення,кризові ситуації, масштабні масові заходи та інші події, встановлювати коло підозрюваних та їх місцезнаходження, своєчасно скеровувати наряди поліції для переслідування та оперативного затримання злочинців.

Крім цього, в межах програми «Безпечне місто» протягом 2017-2019 років планується встановлення на території міста понад 3500 камер відеоспостереження.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали