На Житомирщині поліцейські затримали викрадачів людини (ФОТО)

clock
16.02.2017 09:09

15 лютого під час профілактичного відпрацювання області працівники Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирської області зупинили за порушення ПДР автомобіль «Mersedes Benz». У салоні знаходились п’ятеро чоловіків, один з яких мав сліди побиття та порізи. Встановлено, що чоловіка було викрадено в одному з сіл Житомирського району. Водій та троє пасажирів авто затримані.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Житомирського відділення поліції. Попередньо встановлено, що четверо молодиків, близько 13:00, у с. Глибочиці нанесли тілесні ушкодження 24-річному чоловікові і, погрожуючи розправою, силоміць заштовхали його до автомобіля «Mersedes Benz Е 220».

«Приблизно за півгодини на автодорозі Житомир–Могилів–Подільський у районі с. Зарічан автомобіль із потерпілим зупинили поліцейські, які проводили заходи із відпрацювання території області, – розповів заступник начальника ГУНП Артем Лисогор. – У салоні, крім потерпілого, знаходились четверо чоловіків. Як ми встановили, вони жителі смт Новогуйвинська, віком від 33 до 28 років. Нині перевіряємо, куди і з якою метою вони прямували».

Потерпілий був доправлений до лікарні. Медики діагностували у нього закриту черепно-мозкову травму, забійні рани голови та різані рани живота.

За цим фактом розпочате кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Підозрювані затримані відповідно до ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Відповідно до законодавства такі дії караються обмеженням або позбавленням волі на строк до п’яти років.

У поліцейських є підстави вважати, що затримана група причетна ще до низки кримінальних правопорушень, учинених на території області. Нині ця інформація перевіряється.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Схожі матеріали