На Одещині прикордонники долучились до порятунку зі снігового полону (ФОТО, ВІДЕО)

clock
08.01.2017 09:28

Силами спільної рятувальної операції у складі прикордонників, підрозділів ДСНС та служб автомобільних доріг врятовано близько 200 осіб та 50 транспортних засобів, які потрапили на дорогах у сильні хуртовини та снігові замети.

Через складні погодні умови у районі с. Кирнички на дорозі сполученням Одеса–Рені за 45 км від м. Ізмаїл у заторах застрягла велика кількість автівок. За попередньою інформацією у сніговому полоні перебувало близько 60 транспортних засобів з пасажирами. 7 січня в Ізмаїльській райдержадміністрації була проведена нарада оперативного штабу, щодо визволення людей, які потрапили в сніговий полон. До невідкладних робіт і ліквідації надзвичайних подій були залучені підрозділи ДСНС, Держприкордонслужби та служби автомобільних доріг.

З ранку на допомогу заблокованим транспортним засобам на міжнародному автомобільному шляху Одеса-Рені вирушила зведена колона спеціальної техніки. Від Ізмаїльського прикордонного загону були відряджені три вантажні автомобілі КрАЗ із продуктами харчування, паливом та теплими речами.

Під час слідування до місця блокування автомобілів учасники спільної рятувальної операції надавали допомогу учасникам дорожнього руху, які потрапили в сніговий полон. Зокрема у с. Холмське прикордонники надали допомогу пасажирам рейсового автобусу, який застряг серед снігових заметів. Працівники Держприкордонслужби забезпечили громадян теплими речами та здійснили дозаправку транспортного засобу.

Близько 19:00 колона прибула до транспортних засобів, які застрягли в снігових заметах в районі села Кирнички. Силами спільної рятувальної операції протягом трьох годин вивільнено зі снігових заметів близько 200 осіб та 50 транспортних засобів.

Оперативним штабом райдержадміністрації узгоджено питання щодо розміщення громадян та членів рятувальної операції в школі та дитячому садку села Кирнички у нічний час.

Після розчищення снігоприбиральними машинами дороги, колона з транспортними засобами вирушить до м. Ізмаїл. Наразі ліквідація наслідків несприятливих погодних умов триває.

Прес-служба АДПС України

Схожі матеріали