На Львівщині через негоду знеструмлені 20 населених пунктів

clock
16.01.2017 07:00

За оперативною інформацією, на 8 годину 16 січня затори на дорогах державного та регіонального значення не зафіксовані. Звернень громадян, які отримали обмороження в заторах не зафіксовано. Однак через негоду на багатьох автошляхах країни ситуація лишається складною. Крім того, на Львівщині без електропостачання лишилися мешканці 20 населених пунктів.

Для забезпечення проїзду, розчищення автодоріг та надання допомоги у буксируванні автотранспорту з снігових заметів на території України були залучені 778 одиниць техніки та 1 378 чоловік, з яких від ДСНС – 39 одиниць техніки та 140 чоловік особового складу.

Підрозділами ДСНС України за добу вивільнені зі снігових заметів 43 автомобілі, в яких перебували 92 особи. За період із 4 січня ці показники становлять 2 736 автомобілів і 6 208 осіб відповідно.

З 15 на 16 січня у Львівській області внаслідок несприятливих погодних умов (невеликий мокрий сніг, обледеніння) і спрацювання автоматики захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 20 населених пунктів. До відновлення електропостачання населених пунктів залучені бригади обленерго.

Наразі розгорнуто 3 996 пунктів обігріву, 100 з них – від ДСНС. За минулу добу надано допомогу 778 особам (всього за період негоди – 37 505 особам).

Ситуація знаходиться на контролі ДСНС України.

За повідомленням Українського Гідрометцентру, 16 січня в України без істотних опадів, лише у східних областях невеликий мокрий сніг, подекуди з дощем. На дорогах місцями ожеледиця. Температура 1-6° морозу, у східних областях та Приазов'ї близько 0°. На Київщині без істотних опадів, на дорогах місцями ожеледиця, температура по області 1-6° морозу, у Києві 1-3° морозу.

Зверніть увагу, сьогодні, 16 січня, у горах Львівської, Івано-Франківської і Закарпатської областей, як повідомляє Укргідрометцентр, очікується значний (III) рівень лавинної небезпеки. ДСНС звертається до громадян з проханням утриматися від походів у гори!

За матеріалами прес-служби ДСНС України

Схожі матеріали