На Київщині відбулися масштабні навчання рятувальників (ФОТО)

clock
26.05.2017 13:07

26 травня, у Київській області, на території державного підприємства «Вищедубечанське лісове господарство» відбулися спільні масштабні тактико-спеціальні навчання рятувальників та працівників лісового господарства щодо ліквідації умовної надзвичайної ситуації, спричиненої лісовими пожежами. Участь у заході взяли начальник ГУ ДСНС у Київській області Василь Слободяник, заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, перший заступник голови Київської ОДА Олександр Савченко та керівники всіх лісових господарств Київщини.

За задумом навчань, на території Острівського лісництва виникло загоряння сухої трави та самосіву. Через поривчастий вітер вогонь швидко набрав великих розмірів та розповсюдився на лісовий масив. До місця події оперативно прибула інженерна техніка та працівники лісгоспу, які за допомогою квадрокоптера виявили низову пожежу на площ 1,8 га. Вогонь швидко поширювався у напрямку села Жукин. Оперативно ліквідувати умовну пожежу наявними силами та засобами не вдалося. Вона швидко розповсюдилася і перейшла у верхову. До місця події прибули підрозділи Головного управління ДСНС у Київській області та додаткові сили і засоби лісового господарства. Було прийнято рішення про залучення авіації ДСНС - пожежного літака та Єврокоптера, що здійснювали злив води на осередки умовної пожежі. Вжиття комплесних заходів, оперативне реагування та злагодженість дій усіх залучених служб дозволили уникнути розповсюдження полум’я на ще більшу площу та остаточно ліквідувати умовну пожежу. Загалом до навчань було залучено 53 чоловіка, 17 одиниць техніки та авіація ДСНС.

По завершенню практичних відпрацювань учасники обговорили шляхи взаємодії пожежно-рятувальної служби та лісокористувачів з метою недопущення пожеж в лісових масивах, а також питання взаємоінформування про виникнення загорань та порядок дій під час їх гасіння.

Прес-служба ДСНС України

 

Схожі матеріали