На Херсонщині поліція затримала на хабарі посадовців митниці (ФОТО)

clock
24.01.2017 11:07

10 відсотків від вартості товару вимагали працівники Херсонської митниці та Бердянського прикордонного загону за безперешкодне перевезення продукції на тимчасово окуповану територію  АР Крим. На даний час вони затримані.

Співробітники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Херсонській області ДЗЕ Нацполіції та військової прокуратури затримали працівників контрольно-пропускного пункту «Чонгар».

Головний державний інспектор Херсонської митниці та молодший інспектор Бердянського прикордонного загону займались здирництвом з громадян. За перевезення товару на тимчасово окуповану територію АР Крим вони вимагали певний відсоток від його загальної вартості.

За фактом вимагання неправомірної вигоди військовою прокуратурою Південного гарнізону було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці задокументували факт корупційної діяльності посадовців пункту пропуску «Чонгар». У громадян вимагали сплатити 10 відсотків від загальної вартості товару за переміщення автозапчастин на тимчасово окуповану територію.

Головний державний інспектор Херсонської митниці та молодший інспектор Бердянського прикордонного загону повідомили дату і місце для передачі їм неправомірної вигоди. Кошти чоловік повинен був залишити посередникові у пункті страхування, що знаходиться на території пункту пропуску.

Під час одержання неправомірної вигоди зловмисників затримали оперативники УЗЕ в Херсонській області спільно з військовою прокуратурою Південного гарнізону та окремим відділом внутрішньої безпеки управління прикордонної служби України. Правоохоронці вилучили 8,6 тисяч гривень, одержаних у якості хабара.

Зловмисники затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правоохоронці перевіряють причетність інших працівників пункту пропуску до вчинення аналогічних правопорушень.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59

[email protected]

Схожі матеріали