На Донеччині поліція запобігла спробі підкупу керівника поліцейського підрозділу (ФОТО)

clock
06.10.2017 07:53

У Краматорську власники рекламної агенції намагалися відкупитися за порушення закону. Приватна фірма розмістила на території міста рекламні банери без дозволу та погодження місцевої поліції. Правоохоронець повідомив про спробу підкупу до обласного підрозділу внутрішньої безпеки поліції. Оперативники підрозділу ДВБ затримали зловмисників у момент передачі грошей.

До Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки (УДВБ) Національної поліції України надійшов рапорт начальника Управління патрульної поліції в м. Краматорську та Слов’янську.

25-річний капітан поліції повідомив, що незнайомий чоловік відрекомендувався представником суб’єкта господарювання і пропонує йому неправомірну вигоду за непритягнення до адміністративної відповідальності.

Було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Під час перевірки отриманої інформації правоохоронці встановили, що на території Краматорська протягом 2017 року приватний підприємець розмістив 22 банери зовнішньої реклами без погодження з уповноваженими підрозділами місцевої поліції.

Зазначене правопорушення передбачає відповідальність за ч.2 ст.140 Кодексу України про адміністративні правопорушення – за порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт.

Аби уникнути відповідальності, представник власника фірми запропонував поліцейському хабар у розмірі п’яти тисяч гривень, під час спроби передачі якого був затриманий оперативниками внутрішньої безпеки НПУ та слідчими прокуратури міста.

Власника та посередника рекламної фірми затримано прокуратурою в порядку ст.208 КПК України.

Вирішується питання щодо оголошення їм підозри з метою притягнення до кримінальної відповідальності.

За матеріалами Департаменту внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Схожі матеріали