Миколаївська область: ліквідовано 31,1 га пожеж на відкритих територіях

clock
03.09.2019 07:36

Протягом 2 серпня до Служби порятунку 26 разів надходили повідомлення про пожежі на відкритих територіях. Горіла суха трава, чагарники та сміття у містах Миколаїв, Новий Буг, Вознесенськ, селищах міського типу Казанка та Веселинове.

У Миколаєві в Балабанівському лісовому урочищі державного підприємства “Миколаївське лісове господарство” загальна площа пожеж склала 31,1 га.

Ймовірною причиною виникнення у всіх випадках є необережне поводження з вогнем невідомих громадян. Щодо лісового масиву, за попередніми даними її спричинив підпал.

Всього від ДСНС працювало 80 чоловік особового складу та 25 одиниць техніки. Додатково залучались працівники лісового господарства.

Шановні громадяни! Рятувальники Миколаївщини кожного дня звертаються до населення з проханням уникати пожеж в природних екосистемах. 5 клас (надзвичайної) пожежної небезпеки, який утримується на території області, вимагає відповідального ставлення та дотримання громадянами правил пожежної безпеки під час відвідування лісових масивів, полів, лісосмуг тощо. Якщо ж пожежа почала набувати великих масштабів і Ви не в змозі самостійно приборкати полум’я, негайно звертайтесь за номером Служби порятунку “101”!

За матеріалами пресслужби ДСНС

Схожі матеріали