Микола Чечоткін: Впровадження сучасних європейських підходів – пріоритетне завдання ДСНС у 2017 році (ФОТО, ВІДЕО)

clock
24.02.2017 12:11

24 лютого у формі відкритого засідання Колегії відбувся публічний звіт голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна «Про результати роботи ДСНС України у 2016 році».

«Хоту наголосити, що завдання, які ставилися керівництвом держави, Урядом та Міністерством внутрішніх справ, нами реалізовані. Завдяки правильним організаційним рішенням керівників, мужності та самовідданості особового складу маємо низку досягнень, якими можемо пишатися», – зауважив Микола Чечоткін.

Як повідомив очільник ДСНС, протягом минулого року врятовані життя 3 605 наших співвітчизників, зменшена кількість загиблих внаслідок надзвичайних ситуацій і пожеж та розмір матеріальних збитків від них, підвищена ефективність реагування на надзвичайні ситуації та пожежі. Завдяки підрозділам ДСНС на пожежах врятовані цінності на 3 млрд. 600 млн. гривень, зменшені збитки від пожеж на 2 млрд. 292 млн. гривень, та від надзвичайних ситуацій на 267 млн. гривень.

Микола Чечоткін також повідомив, що у 2016-му покращене матеріально-технічне забезпечення підрозділів та формувань Держслужби з надзвичайних ситуацій, збільшене грошове забезпечення особового складу.

Під час засідання було зазначено, що у звітному році відбулися перші значні кроки реформування ДСНС. Пріоритетнім завданням служби у 2017 році визнано впровадження в Україні сучасних європейських підходів у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, забезпечення пожежної та техногенної безпеки.

Повний звіт голови ДСНС України Миколи Чечоткіна «Про результати роботи ДСНС України у 2016 році»

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали