Микола Чечоткін: Підрозділи ДСНС готові оперативно реагувати на ускладнення погодних умов в Україні (ФОТО, ВІДЕО)

clock
20.04.2017 11:07

20 квітня в ДСНС України під головуванням Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулося позачергове засідання міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо ускладнення погодних умов в Україні.

«Сьогодні потрібно вирішити що саме необхідно зробити для того, щоб швидко подолати ту небезпеку, яка утворилася внаслідок погіршення погодних умов. Я наголошую на тому, що безпосередньо від координації Національної поліції, Укравтодору, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також служб, які можуть бути залучені до ліквідації наслідків негоди, буде залежати безпека громадян»,‑ зауважив Геннадій Зубко.

У свою чергу, Голова ДСНС України Микола Чечоткін поінформував учасників штабу, що основні зусилля органів влади у населених пунктах були направлені на розчищення вулиць і доріг від повалених дерев. Всього було зафіксовано падіння близько 2 тис. 500 дерев у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях.

«Відразу почали роботу регіональні штаби з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які здійснювали загальну координацію заходів щодо подолання складних погодних умов, відновлення електропостачання, розчистки автомобільних доріг та розпилювання повалених дерев у населених пунктах. До заходів з розчистки вулиць та доріг від повалених дерев активно залучались сили і засоби Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Всього 792 чол. особового складу та 269 од. техніки. На цей час погодні умови на території східних областей стабілізувались, опади не спостерігаються, ситуація повністю контрольована»,‑ зазначив Микола Чечоткін.

За даними Укргідрометцентру, впродовж 20-21 квітня в зв'язку з переміщенням чергового активного циклону очікуються складні погодні умови майже на всій території України.

Тож, шановні громадяни! Звертаємося до вас з проханням дотримуватися правил безпеки під час перебування на вулиці.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали