Микола Чечоткін: Для ліквідації пожеж авіація ДСНС лише за тиждень здійснила 280 вильотів

clock
10.04.2020 21:27

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що рятувальники фіксують 700-800 пожеж в екосистемах щодня. Інколи ця цифра зростає до 1200 пожеж.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера"

«Процес гасіння пожеж в екосистемах – дуже складний і виснажливий.

Наразі продовжується гасіння пожежі в Чорнобильській зоні. Двічі на день ми проводимо заміри радіації. І на сьогоднішній день ці показники не перевищують допустимі значення. Однак, в Чорнобильській зоні є окремі ділянки, де відмічається перевищення радіаційного фону. Це проходить там, де якраз вирує пожежа. Тому, при гасінні цієї пожежі, ми вимушені часто міняти особовий склад. Десь раз на добу, - сказав Микола Чечоткін.

Він наголосив, що з початку тижня, окрім пожежі в зоні відчуження, в Україні було ще два масштабних загорання лісу – в Житомирській та Чернігівській областях. Тому за останній тиждень було здійснено 280 вильотів пожежної авіації, скинуто майже півтори тисячі тон води.  

«Головна теза, яку я не втомлюся повторювати та яка закладена у реформування ДСНС – це формування високого рівня культури безпеки у нашого населення. У багатьох країнах на цих питаннях будується економіка», - додав Микола Чечоткін.  

Виконуючий обов’язки Голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов сказав, що Уряд відслідковує радіаційний фон у зв’язку із пожежею в Чорнобильській зоні.

«Звісно, що у випадку пожежі в Чорнобилі, на першому плані - радіаційний фон. І тут у влади декілька завдань – ліквідувати пожежу, зробити всі необхідні заміри та проінформувати про це населення. Я сміливо можу сказати, що радіаційний фон в нормі. Він зараз тримається 11-14 мікрозівертів», - додав Єгор Фірсов.

Нагадаємо, поліція затримала молодика, який вчинив пожежу у зоні відчуження. Йому оголошено підозру. За вчинені дії палію загрожує кримінальна відповідальність.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали