Міграційна служба розширює договірну базу з Республікою Білорусь у сфері міграції

clock
18.01.2017 08:19

17 січня в Державній міграційній службі України під час експертних українсько-білоруських консультацій обговорювали проект Угоди про міжвідомче співробітництво в сфері міграції.

У консультаціях брали участь представники Державної міграційної служби України, Міністерства закордонних справ, Міністерства юстиції та Міністерства внутрішніх справ України та Білорусі.

Експерти узгодили текст документу та домовились розпочати внутрішньодержавні процедури для підготовки Угоди для підписання.

Співпраця ДМС у сфері міграції з компетентними органами інших країн світу є одним з пріоритетних напрямків реалізації державної міграційної політики та сферою особливої уваги служби.

Цей напрямок передбачає як проведення консультаційно-переговорного процесу з іншими країнами світу стосовно укладення відповідних угод про співробітництво в сфері міграції, так і ефективне практичне виконання положень таких міжвідомчих угод.

Двостороннє співробітництво в сфері міграції з Республікою Білорусь є важливим з огляду на те, що воно дозволить ДМС більш ефективно здійснювати свої повноваження в сфері реалізації державної міграційної політики, оскільки, в сукупності з модернізацією системи документів, що посвідчують особу, дозволятиме уникати зайвої бюрократизації при співробітництві з компетентними органами сусідньої держави.

За матеріалами прес-служби ДМС України

Схожі матеріали