Майже 96 мільярдів збитків завдала державі податкова за керівництва Клименка, – Арсен Аваков (ВІДЕО)

clock
24.05.2017 12:41

Про це міністр внутрішніх справ повідомив сьогодні, 24 травня, на засіданні Кабінету міністрів України.

За його словами, слідство зібрало неспростовні докази щодо протиправної діяльності колишніх перших керівників обласних податкових адміністрацій України. Вони, виконуючи вказівки екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, організували незаконну діяльність так званих «податкових майданчиків». Ці «програмні підприємства» протягом 2011-2014 років були інструментом незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами на користь керівника та членів злочинної організації. За вказаний період злочинці завдали державі збитків на загальну суму 95,921 мільярдів гривень.

Нагадаємо, раніше Арсен Аваков повідомив про проведення найбільшої антикорупційної операції за всю історію України, у рамках якої відбувається затримання учасників податкових «схем» колишньої влади. У спецоперації задіяні близько 1700 працівників Національної поліції та біля 500 військових прокурорів, а також підрозділи Нацгвардії та Державної прикордонної служби. Одномоментно проводяться більше 450 обшуків.

До кримінальної відповідальності, як заявив глава МВС, будуть притягнуті працівники ДПА та органів прокуратури. Наразі за підозрою в участі у злочинній організації та зловживанні службовим становищем затримані 23 особи і перелічив  посади частини затриманих. У одного з них – колишнього головного податківця і екс-губернатора Луганщини Олександра Антипова у момент затримання правоохоронці вилучили 3,8 мільйона доларів.

Крім того Арсен Аваков розповів, що у цій справі вже почалися судові засідання, зокрема в столичному Печерському райсуді. І висловив сподівання, що затримані сьогодні високопосадовці податкових служб підуть на співпрацю зі слідством.

«Я прошу підтримки суспільства, щоб у нас не було, як завжди. Я сподіваюся, що у нас досить високі застави, які ми запропонували разом з прокуратурою, спрацюють, ми отримаємо відповідні рішення, ми отримаємо співпрацю зі слідством цих високопосадовців, які можуть показати нам подальшу дорогу», – зазначив Арсен Аваков.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали