Майже 70 % жителів окупованої Росією території Донбасу хочуть повернутися в Україну, – Арсен Аваков

clock
07.04.2017 15:17

Про це глава МВС Арсен Аваков заявив сьогодні, 7 квітня, на брифінгу, що відбувся в Сєвєродонецьку Луганської області після церемонії вручення квартир 61 працівникові поліції. Всі поліцейські, які отримали квартири, – вимушені переселенці з окупованої території Луганщини.

«Питання найближчого часу: коли ми будемо звільняти землю Луганщини й Донеччини, Криму. Це буде непростий процес. Крок за кроком ми повинні будемо повернути землю, людей в Україну, довіру до неї. Ми маємо соціологію з того боку, яка показує, що майже 70 % людей хочуть повернутися в Україну», – сказав Арсен Аваков. Він підкреслив, що попри страхи, що виникають від постійного зомбування телевізійної путінської пропаганди, ці люди відчувають, що їм краще буде в Україні.

Питання повернення українських територій і громадян очільник МВС підіймає як на серйозних закритих нарадах, так і на загал.

«Ми говорили і з поліцейськими, і з національними гвардійцями, і з прикордонниками, як будемо повертатися до Луганська й Донецька, як будемо облаштовуватися, як – страхуватися від ризиків, які обов'язково виникатимуть. Як будемо страхуватися від диверсантів, які будуть проникати до нас з-за кордону, що знаходиться поряд. Всі ці питання – на порядку денному», – додав міністр.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали