Масштабні правоохоронні навчання на Київщині: як МВС пильнуватиме безпеку гостей «Євробачення» (ФОТОРЕПОРТАЖ, ВІДЕО)

clock
21.04.2017 14:18

У навчальному центрі Національної гвардії України в Нових Петрівцях завершилися тактико-спеціальні навчання з питань безпеки під час міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017». У фінальній фазі було задіяно 600 правоохоронців та 50 одиниць техніки Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Держприкордонслужби. Навчання пройшли під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.

Правоохоронці відпрацювали тактику дій з припинення групових порушень громадського порядку, практичні дії пожежно-рятувальних підрозділів, відпрацювання в аеропорті «Бориспіль» під час прибуття офіційних делегацій, розблокування автотраси та визволення заручників, захоплених потенційними терористами.

За словами першого заступника міністра, головне завдання навчань – удосконалення дій особового складу та готовність до всіх ситуацій, які можуть виникнути. У підготовці правоохоронців беруть участь міжнародні інструктори.

До забезпечення правопорядку під час Євробачення буде залучено 16 тисяч працівників Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби та ДСНС. Особовий склад правоохоронних підрозділів переведено на посилений режим до 14 травня включно.

«Особовий склад всіх підрозділів розуміє свої завдання, які визначені. І, як завжди, продемонструє високу відповідальність і професійність. Тому всі емоції, вподобання – вбік, залишаємо тільки закон, професіоналізм, відповідальність і готовність надати допомогу нашим громадянам, якщо це буде необхідно», – підкреслив Сергій Яровий.

Він повідомив, що правоохоронцями вже проведені тренування на головних обєктах пісенного конкурсу «Євробачення»: в аеропорті «Бориспіль», Міжнародному виставковому центрі, який стане головною ареною конкурсу. Налагоджену взаємодію між різними структурними підрозділами.

«Ми плануємо провести навчання  у київському метрополітені, а також у наших ситуаційних центрах, які отримуватимуть та аналізуватимуть інформацію для прийняття ключових рішення у сфері безпеки», – повідомив Сергій Яровий.

За словами глави Нацполіції Сергія Князєва, сьогоднішні дії поліцейських були задовільними попри низку помилок, які необхідно усунути та зміцнити злагодженість дій  різних структур та підрозділів.

«Основна проблема – це розуміння особовим складом тих задач, які перед ними ставляться. Сьогодні ми показали декілька найбільш імовірніших сценарієв порушення громадської безпеки, а також алгоритмів силових блоків, які можливо спрогнозувати. Ми розуміємо, що працюємо в місті, де у нас громадяни, захист яких – наша основна задача», - зазначив Сергій Князєв.

Як повідомив командувач Нацгвардії Юрій Аллеров, з метою забезпечення охорони громадського порядку в місті Києві під час проведення «Євробачення-2017» будуть залучені близько 3 тисяч військовослужбовців НГУ. На випадок виникнення надзвичайних обставин ми готові залучити наші резерви.

«До складу кожного підрозділу входять військовослужбовців, які вільно володіють англійською мовою. Решта гвардійців матимуть розмовники та електронні перекладачі», – додав Юрій Аллеров. Він також підкреслив, що кожен з задіяних гвардійців пройшов курс спеціальної підготовки і буде належним чином екіпірований. Частина гвардійців на службу з охорони громадського порядку під час проведення «Євробачення» вийде у нових одностроях синього кольору.

ДСНС залучатиме два гелікоптери. Їхнє головне призначення - швидко дістатися до місця пригоди, попри можливі затори на дорогах.

«Найголовніше для нас, щоб Україну сприймали як державу, яка спроможна забезпечити публічний порядок та безпеку», – зазначив Сергій Яровий.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали