Максим Соколюк: Біометричні паспорти для виїзду за кордон вже оформили майже 3,5 мільйони українців (ФОТО)

clock
18.05.2017 14:27

Про це голова Державної міграційної служби України повідомив під час брифінгу сьогодні, 18 травня. Після остаточного ухвалення рішення ЄС кількість оформлюваних щодня біометричних паспортів зросла з 14 до 19 тисяч.

Біометричні паспорти для виїзду за кордон запроваджені в Україні у січні 2015 року. Відтоді оформлено майже 3,5 мільйони документів. Як повідомив Максим Соколюк, 17 травня оформлено рекордну кількість закордонних паспортів за один день – майже 19 тисяч. Для порівняння: у травні минулого року оформлювалося в середньому 9-11 тисяч паспортів на день, а за тиждень до остаточного затвердження безвізу – до 14 тисяч.

«Незважаючи на ажіотаж, який виник в останні дні, ситуація є повністю контрольованою. За підтримки Прем’єр-міністра України обладнанням дооснащені всі підрозділи міграційної служби. Окрім того, продовжується співпраця з центрами надання адміністративних послуг. Кількість ЦНАП, які розпочинають оформлення біометричних паспортів, зростає, отже проблему черг найближчим часом буде щонайменше суттєво полегшено», – наголосив голова Державної міграційної служби.

Він також порадив громадянам, які не планують найближчим часом виїжджати за кордон, не поспішати ставати у черги за біометричними паспортами. «Паспортів вистачить на всіх. І за кілька тижнів, можливо, за місяць всі зможуть оформити документи у більш комфортному режимі», – запевнив Максим Соколюк.

Очільник ДМС також нагадав про правила оформлення біометричного паспорта та поінформував про початок національної інформаційної кампанії щодо безвізового режиму, у якій Державна міграційна служба бере активну участь.

Прес-служба ДМС України

Схожі матеріали