МВС закликає Мін’юст перереєструвати юридичних осіб, які містять у назві слово «поліція» (ДОКУМЕНТ)

clock
31.05.2017 13:47

Наразі, за інформацією МВС, в Україні функціонують понад 30 таких організацій. На думку Міністерства внутрішніх справ України, громадські організації та комунальні підприємства, які у своїх назвах використовують слово «поліція», порушують норми Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

Тому, після ретельного юридичного аналізу, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков направив до міністра юстиції Павла Петренка лист з проханням вжити всіх законних заходів для приведення у відповідність до закону назв цих юросіб.

«Простіше кажучи, всі громадські організації та комунальні підприємства повинні будуть перереєструватися та прибрати з назви слово «поліція». Адже відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» найменування юридичної особи не може бути тотожним найменуванню іншої юридичної особи (крім органів місцевого самоврядування). Зокрема, забороняється використовувати повне чи скорочене найменування державних органів або органів місцевого самоврядування або похідні від цих найменувань. У цьому випадку центральний орган виконавчої влади – Національна поліція України. Закон про неї дозволяє використовувати і скорочену форму – слово "поліція"», – зазначає Міністерство внутрішніх справ.

Тому, відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 28 Закону, невідповідність найменування юридичної особи вимогам Закону є підставою для відмови в державній реєстрації.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали