МВС та Червоний Хрест обговорили питання співпраці (ФОТО)

clock
06.04.2017 14:42

Сьогодні, 6 квітня, заступник міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва провела робочу зустріч з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста. Сторони обговорили партнерство у питаннях захисту прав людини в умовах військового конфлікту.

Під час зустрічі були визначені пріоритети кооперації МВС та Червоного Хреста, серед яких проведення тренінгів для працівників Національної поліції, Національної гвардії та Державної прикордонної служби, підтримка інфраструктурних проектів в рамках роботи щодо розшуку безвісті зниклих та надання психологічної допомоги ветеранам АТО з числа Національної гвардії та Національної поліції.

Делегат Міжнародного комітету Червоного Хреста по роботі з поліцією та органами безпеки Халіт Буланикли зазначив, що поліцейські Луганської та Донецької області вже пройшли тренінги з гуманітарного права. «Розуміючи, що на лінії зіткнення працюють не лише поліцейські, ми плануємо провести подібні тренінги для представників Національної гвардії та Державної прикордонної служби», – додав Халіт Буланикли.

Своєю чергою Анастасія Дєєва наголосила на актуальності надання психологічної підтримки ветеранам АТО. «Ми піклуємось не лише про наших громадян, але й про тих, хто їх захищає. Тому сподіваємось на плідну взаємодію з Червоним Хрестом у розбудові інфраструктури для ресоціалізації українських військових, які повертаються із зони конфлікту», – зазначила заступник глави МВС.

Департамент комунікації МВС України

Фото: Проектний офіс МВС України

Схожі матеріали