МВС приймає гостей з Маріупольського дитячого інтернату (ФОТО, ВІДЕО)

clock
16.01.2017 16:06

16 січня на Центральному залізничному вокзалі Києва представники МВС, поліцейські та рятувальники зустрічали особливих гостей — 27 вихованців обласної загальноосвітньої школи-інтернату №2 м. Маріуполя. Напередодні новорічних свят міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запросив дітей до столиці.

У Маріупольській школі-інтернаті виховуються 107 дітей, які втратили батьків, і соціальні сироти, батьки яких позбавлені батьківських прав. На їхню долю випало багато життєвих випробувань, серед вихованців закладу є й переселенці. В своєму юному віці вони вже знають, що таке обстріли й вибухи.

Донецькі поліцейські і керівництво МВС підтримують дітей з Маріупольського інтернату. За ініціативою міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, у червні минулого року, з нагоди Дня визволення Маріуполя від терористів, був проведений збір коштів для оснащення комп'ютерного класу в інтернаті. І вже у вересні діти займалися у новому комп'ютерному класі.

25 грудня, під час робочої поїздки в Донецьку область, глава МВС запросив дітей на зимові канікули до столиці. Ця мандрівка для хлопчиків і дівчаток, які більшість свого часу проводять у стінах інтернату, – одне з найяскравіших вражень. Організатори підготували для юних гостей віком від 10 до 16 років насичену дводенну програму, багато сюрпризів і зустрічей.

Першим пунктом цієї програми був візит до Українського Уряду, де вони поспілкувалися з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом та міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

«Я дуже радий цій зустрічі», – зазначив глава Уряду, вітаючи юних гостей з Маріуполя. Володимир Гройсман подякував очільнику МВС, колективу міністерства, а також наставникам дітей за цю ініціативу.

Володимир Гройсман та Арсен Аваков показали маленьким гостям залу, де відбуваються засідання Кабінету Міністрів України, розповіли про роботу Уряду.

Діти спробували себе у ролі урядовців й посиділи у кріслах членів уряду.

«Ми й запросили вас сюди, щоб ви сіли в крісла міністрів,– підкреслив Арсен Аваков. – Адже незабаром ви станете людьми, відповідальними за цю країну. І я хочу, щоб кожен з вас це розумів».

Схвильовані діти продекламували вірші. А потому, сповнені вражень від спілкування з урядовцями, вирушили на Софійську площу й погуляли біля головної ялинки країни. До речі, було прийняте спеціальне рішенням, відповідно до якого ялинка буде закрита лише після того, як її відвідають вихованці Маріупольського інтернату.

А вже завтра хлопчики й дівчатка завітають до Головного управління Нацполіції Києва, музею Держслужби з надзвичайних ситуацій та пожежної частини. Також на них чекає видовищне шоу у київському дельфінарії, квитки на яке дітям разом із іншими подарунками вручив Прем'єр-міністр України.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали