МВС планує вести в дію методологію оцінки загроз SOCTA для боротьби з кримінальними злочинами (ФОТО)

clock
26.10.2017 11:19

Про це сьогодні, 26 жовтня, йшлося на зустрічі заступника міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук із представниками Консультативної місії Європейського союзу та Agriteam.

«Реформування кримінального блоку – це один із пріоритетів МВС.  Сучасний криміналітет  - це проблема не однієї країни. Тому ми маємо знайти спільний превентивний інструмент на основі кримінальної аналітики, який дасть можливість побороти сучасні виклики та загрози», - сказала Тетяна Ковальчук.

Заступник міністра наголосила, що Україна має виконувати міжнародну угоду щодо співпраці з Інтерполом.

«Україна – невідємна частина всієї євро – спільноти, тож ми маємо робити свій вклад в безпеку цієї системи та працювати за єдимими євро стандартами та нормами. Тому запровадження єдиної методології Іврополу з оцінки кримінальних загроз SOCTA дасть можливість застосовувати єдину методологію оцінки загроз транснаціональної організованої злочинності», - сказала Тетяна Ковальчук.

Представник Консультативної місії ЄС в Україні Пауліус Клікунас зазначив, що суспільство має великий запит на зміни, а запуск програми SOCTA дасть можливість відповідати на запити українців.

«Наш план – це робота платформи SOCTA, яка дасть можливість постійно взаємодіяти у питаннях протидії організованій злочинності», - сказав Пауліус Клікунас.

Методологія “Оцінка загрози з боку особливо небезпечних форм організованої злочинності” (Serious and Organised Crime Threat Assessment, SOCTA), є продуктом системного аналізу інформації правоохоронців про кримінальну діяльність і групи, що становлять загрозу для ЄС, з метою допомогти керівникам у визначенні пріоритетів серед загроз організованої злочинності. 

Департамент комунікації МВС України 

Фото Андрій Новицький

Схожі матеріали