МВС активно ініціює та підтримує всі проекти, направлені на захист та безпеку дітей, – Тетяна Ковальчук (ФОТО)

clock
01.06.2017 10:10

Про це сьогодні, 1 червня, повідомила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук під час брифінгу, участь у якому взяли представники Нацполіції, НГО «Магнолія», представники і ГО «Ноосфера» (розробники програми «Моя поліція», «FamilyinSafe»), голова Канадської поліцейської місії в Україні ХілтонСмі та його заступник Джеррі Керр, президент Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда-Україна» Катерина Левченко.

«Міністерство активно співпрацює з інститутом громадянського суспільства, з міжнародними та національними організаціями. Ми готові сформувати комунікаційну платформу, аби разом, інноваційно, технологічно робити все можливе для того, аби створювати нові умови, які нам би допомагали оперативно та ефективно реагувати на всі виклики у сфері безпеки», – заявила Тетяна Ковальчук.

Учасники брифінгу наголосили на необхідності розвитку в Україні інтерактивних додатків, спрямованих на забезпечення безпеки дітей. За останні півроку в активній фазі перебуває впровадження в діяльність Національної поліції ряду інноваційних технічних проектів, націлених на більш ефективну комунікацію з громадянським суспільством і надання дійсно якісних сервісних послуг, пов'язаних з безпекою життєдіяльності громадян. Одним з таких напрямків, є пошук організаційних і технічних рішень для можливості інтеграції в діяльність поліції різних мобільних додатків, які дозволять правоохоронцям оперативно, в найкоротші терміни реагувати на заяви або повідомлення громадян про скоєний правопорушення, надати дієву допомогу.

«В рамках роботи, ми зіткнулися з тим, що в Україні, на тлі вже існуючих програмних продуктів, на жаль, втрачено напрямок безпеки дитини. У всьому світі – це є одним з пріоритетних напрямків. Існує безліч розробок, імплементація яких, критично необхідна для України», – наголосила Тетяна Ковальчук.

Під час брифінгу були презентовані «Моя полиция» і «FamilyinSafe» – два мобільні додатки, розроблені за сприяння МВС. Розробники розповіли основні принципи додатків та їх інтеграцію в діяльність поліції. За їхніми словами, додатки дозволяють оперативно, в найкоротші терміни відреагувати на заяви або повідомлення громадян про скоєння правопорушення та надати дієву допомогу.

Розробники зазначили, що результатом спільних зусиль МВС, Національної поліції та ІТ-сектору стане дійсно корисний програмний продукт-сервіс який задовольнить потреби населення й підвищить результативність та ефективність виконання поліцією покладених на неї завдань.

Окремо заступник міністра внутрішніх справ зазначила в Україні вже близько 15 років працює «Служба розшуку дітей», якою опікується НГО «Магнолія», і більш п’яти років працює міжнародний номер «116 000». Однак, для ефективного функціонування недостатньо його локального використання на рівні однієї країни. З «відкриттям кордонів» для безвізових поїздок до Європи, нового звучання набуде проблема надання допомоги маленьким українцям, які з тих чи інших причин опинилися в кризовій ситуації за кордоном. Саме тому гостро стоїть питання про вступ України до Федерації Missing Children Europe. Тетяна Ковальчук підкреслила, що МВС готове в межах своїх повноважень сприяти в цьому процесі.

«Міністерство разом з Нацполіцією активно ініціює та підтримує будь-які громадські проекти, які направлені на захист, на безпеку. Таким чином, ми хочемо сказати, що людина є найголовнішою цінністю для МВС та нашої держави», – підсумувала Тетяна Ковальчук.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали