МВС України та Mitsubishi Motors домовились про знижку, яка дасть змогу додатково придбати 98 поліцейських автівок

clock
13.01.2017 15:18

В рамках досягнутих домовленостей між Міністром внутрішніх справ України та президентом компанії Mitsubishi Motors щодо зниження у межах 14 % вартості автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV для Національної поліції, на даний час проводиться спільна робота з практичної реалізації зазначеного питання.   

Досягнуті домовленості дозволять забезпечити поліцію сучасним, технологічним та екологічно якісним автомобільним транспортом. Крім того, збільшиться обсяг закупівлі автомобілів завдяки фінансовому ресурсу, який вивільниться внаслідок застосування знижки.

Для врегулювання всіх наявних питань, у відповідності до порядку реалізації проектів екологічних інвестицій, триває підготовка пакету документів для погодження Міністерством екології та природних ресурсів та утвореною ним Міжвідомчою робочою групою щодо корегування кількісних і вартісних показників Проекту по забезпеченню поліції екологічними автомобілями Mitsubishi Outlander PHEV.

При цьому узгоджений ланцюг «зниження ціни - збільшення обсягів» має забезпечити максимально можливу кількість автомобілів, яка може бути поставлена поліції в поточному році в межах кошторисної вартості Проекту і ціни договору - 958 440 774,25 грн.

Однак, динаміка ситуації на валютному ринку, триваюча девальвація вітчизняної валюти змушує до пошуку оптимального механізму реалізації домовленостей з компанією Mitsubishi Motors, у межах чинного законодавства, так як у діючому договорі між ДУ «Центр обслуговування підрозділів Національної поліції» і постачальником – офіційним дилером Mitsubishi, вартість автомобілів визначена на підставі валютного курсу 25,78 грн. за долар США, у той час як поточний офіційний курс вже сягнув 27,25 грн. за долар США.

Найбільш збалансованим кроком в таких умовах є внесення змін до діючого договору, у відповідності до положень Цивільного кодексу, Закону України «Про публічні закупівлі», що дасть змогу збільшити обсяг поставки гібридних автомобілів для поліції з 635 до 733 одиниць, за рахунок зниження їх вартості.   

Такі кроки зараз технічно реалізуються за ініціативи керівництва Національної поліції та дадуть змогу швидко зафіксувати у договорі нові вартісні і кількісні параметри, суттєво збільшивши обсяг закуплених автомобілів при незмінній ціні договору, що в умовах нестабільної економічної та валютної кон`юктури стане ефективним управлінським заходом для поліпшення, з одного боку транспортно-ресурсної бази Національної поліції, а з іншого - для виконання Україною, як стороною Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату зобов’язань щодо зменшення парникових викидів в транспортній галузі. 

               Департамент управління майном НП України

Схожі матеріали