Львівщина: під час затримання небезпечних злочинців поранений поліцейський

clock
05.09.2019 08:18

Вчора ввечері, 4 серпня, біля мосту через Стрий у селі Межиріччя, працівник Жидачівського відділення поліції Олег Франків отримав проникаюче ножове поранення грудної клітини, затримуючи двох засуджених, котрі втекли з виправної колонії.

Сержант Франків служить у Жидачівському райвідділі Львівщини звичайним поліцейським водієм. Перебуваючи поза службою, поліцейський помітив двох підозрілих чоловіків. Вони були схожі за орієнтуванням на двох в’язнів-втікачів з місцевої Миколаївської виправної колонії: Буртовенка і Дмитрука. Один відбував ув’язнення за згвалтування і розбій, інший за виготовлення наркотиків.

Поліцейський повідомив про незнайомців у відділок поліції, а сам підійшов до них, представився та запропонував пройти з ним у відділення поліції для встановлення осіб.

Чоловіки відмовились і Олег Франків прийняв рішення про їх затримання. Зловмисники почали чинити опір і один із них завдав сержанту поліції удару ножем у ліву сторону грудної клітини, спричинивши проникаюче поранення.

Працівники Жидачівського відділення поліції, котрі негайно прибули на місце події, затримали зловмисників. Ними виявились засуджені 20-річний киянин та 26-річний мешканець Житомирської області, котрі напередодні втекли з Миколаївської виправної колонії.

Поранений правоохоронець госпіталізований, його стан лікарі оцінюють як стабільно важкий.

«Сподіваюся, що новий начальник поліції Львівщини Василь Віконський достойно нагородить героя-поліцейського», - зазначив директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали