Латвія передала 23 тони гуманітарної допомоги мешканцям Донецької та Луганської області (ВІДЕО)

clock
22.02.2017 10:51

Надзвичайний та повноважний Посол Латвійської республіки в Україні Юрій Пойканс в рамках співпраці з Нацгвардією зустрівся із гвардійцями у Слов’янську.

Юрій Пойканс подякував гвардійцям за їх ратну працю і наголосив, що результат цієї роботи на передовій є безперечно вагомим внеском і в мир України, і в спокій на теренах Латвії та в інших країнах Балтії: «Ви сьогодні відстоюєте своє право вибору жити так, як ви хочете. Ваша служба на бойових позиціях є важливою не лише для України, але і для інших націй. І своїми зусиллями ви спромоглися захистити незалежність своєї держави».

Протягом двох днів іноземна делегація проведе робочі зустрічі з місцевими органами самоврядування, громадськими організаціями та волонтерськими групами для розподілу та доставки 23 тон гуманітарної допомоги тим мешканцям Донецької та Луганської області, які потребують  найбільше.  

У своїй промові Посол запевнив нацгвардійців, що поки на Сході нашої Батьківщини не наступить спокій – його країна намагатиметься надавати усю можливу допомогу.

Генерал-майор Ярослав Сподар додав, що Національна гвардія України вже не вперше доставляє такий вантаж і надалі буде всіляко сприяти та організовувати всю необхідну допомогу для цієї місії. «Більш того, у нас є в планах здійснювати таку процедуру кожні два місяці у зоні АТО», – підкреслив заступник командувача Нацгвардії.

На завершення зустрічі військовослужбовці мали змогу безпосередньо поставити дипломату запитання, які їх цікавили, висловити своє бачення та подякувати за співпрацю.

Прес-служба НГУ

Схожі матеріали