Кожний, хто завдав шкоди державному майну під час акції біля Офісу Президента, відповість за законом – Антон Геращенко

clock
23.03.2021 05:56

Уже пред’явлено підозру громадянину, який розбивав вікна в Офісі Президента. Готується цілий ряд обґрунтованих підозр, кожне з яких буде підкріплено відеозаписом із зазначенням - хто, в який момент, що зробив. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко під час ефіру програми «Свобода слова».

«У суботу не пролилася жодна крапля крові, не поламалася ні одна кістка, не розбилася жодна голова.  А будівлю Офісу Президента відновлять. Головне, що здоров’я жодної людини не втрачено. Провокатори отримають гідну, жорстку, законну відповідь», - зауважив Антон Геращенко.

За його словами, у організаторів і провокаторів цього мітингу була проста задача - викликати протидію поліції, пролити кров та отримати у відповідь застосування сили зі сторони правоохоронців.

«Організатори та провокатори запланували проведення акції спеціально пізно ввечері, о 19-й годині, щоб у темряві робити свої брудні справи. Вони очікували побачити оточення поліції. І далі було б наступне -  поліцейським кидали б в обличчя фаєри, бризкали б в них балончиками зі сльозогінним газом, били. Далі б слідувала реакція - задіяння законної сили стосовно мітингувальників. У ЗМІ показували б, що Президент знову оточує себе поліцією, огороджуючись від народу. Ми показали громадськості реальне обличчя цих мітингувальників, ким вони є насправді», - зазначив заступник міністра.

Він подякував усім, хто мирно висловлював свої права біля Офісу Президента. «Ми вітаємо це, але ми категорично не сприймаємо всі ті акти вандалізму та насилля, які були зроблені», - сказав Антон Геращенко.

Департамент комунікаціїї МВС України

Схожі матеріали