Колишнє керівництво банку ПАТ "Старокиївський банк" привласнило 82 мільйони гривень

clock
27.09.2017 11:26

Співробітники Департаменту захисту економіки Національної поліції задокументували злочинну схему привласнення активів банку, яку організувало колишнє керівництво

За даним фактом слідчі прокуратури м. Києва відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

В межах провадження, правоохоронці встановили, що колишній голова правління банку спільно з посадовими особами фінустанови реалізував злочинну схему по заволодінню коштів. Посадовець уклав 46 фіктивних кредитних договорів на підставних та підконтрольних осіб, внаслідок чого з банку незаконно було виведено та привласнено 82 мільйони гривень.

Екс-голові правління банку ПАТ "Старокиївський банк" повідомлено про підозру у привласненні коштів в особливо великих розмірах. Раніше про підозру було повідомлено ще одному учаснику злочинної схеми - колишньому заступнику голови правління.

За вчинення даного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12-и років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3-х років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

Схожі матеріали