Колегія МВС вшанувала ліквідаторів аварії на ЧАЕС

clock
26.04.2016 08:33

Шановні працівники та  ветерани – учасники ліквідації 
наслідків аварії на Чорнобильській АЕС! 

    


Рівно 30 років відділяє нас від того дня, який приніс Українському народові невідоме до цього випробування. 

Чорнобильська катастрофа змінила життя мільйонів українців.
З перших хвилин атомної трагедії до боротьби стали сотні тисяч наших співвітчизників.
Сьогодні ми вшановуємо всіх, хто брав участь у ліквідації її наслідків, – правоохоронців, військовослужбовців та цивільних осіб.
Ми пам’ятаємо подвиг 33 тисяч працівників пожежної охорони, органів внутрішніх справ та військовослужбовців внутрішніх військ МВС, особливо тих, хто віддав своє життя та здоров’я при виконанні службового обов’язку. Ці герої зупинили поширення катастрофи, унеможливили її переростання в глобальний винищувальний смерч, який став би смертоносним для всієї України та інших країн Європи.
Подвиг наших ліквідаторів гідно відзначений державою. Троє пожежних удостоєно звання Героя Радянського Союзу, четверо - звання Героя України (посмертно), 750 працівників - державних нагород Радянського Союзу та України. 
Безмежно вдячні їм за мужність і відвагу!
Незважаючи на наявність економічних, фінансових і соціальних проблем в країні, колегія Міністерства та правління Української Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС і в подальшому буде приділяти увагу питанням правового і соціального захисту та медичного забезпечення ліквідаторів аварії, не залишить наодинці зі своїми проблемами жодного, хто в ту лиху годину був у центрі подій.  
Скажемо відверто, не все нам вдається зробити так, як заслуговують чорнобильці та їх сім’ї, однак ми не збираємося пасувати перед труднощами, будемо активно домагатися реального виконання чорнобильського законодавства. 
Дорогі друзі, колеги! 
Час плине без зупину, але пам'ять про подвиг пожежних, працівників органів внутрішніх справ, військовослужбовців внутрішніх військ у ліквідації техногенної аварії буде жити у віках.
Вітаємо Вас, Ваші родини зі світлим Христовим Воскресінням – Пасхою Господньою та Травневими святами!  Нехай вони принесуть у кожну оселю радість, затишок, добробут, щастя і благополуччя!

 

З повагою                                 
колегія Міністерства внутрішніх справ України      
                                    

 

Голова Української Асоціації 
«Чорнобиль» органів та військ МВС 
генерал внутрішньої служби України                      

Василь Дурдинець

Схожі матеріали