Кінологи Нацгвардії показали, як готуються до Євробачення 2017 (ФОТО)

clock
04.05.2017 14:20

Напередодні міжнародного пісенного конкурсу кінологічні підрозділи Національної гвардії України розкрили головні елементи підготовки службових собак та продемонстрували на скільки здатні запобігати ймовірним правопорушенням.

Для охорони громадського порядку в столиці України прибули найкращі військові з підрозділів зі своїми чотирилапими вихованцями.

«Під час масових заходів собаки є важливим доповненням у забезпечені спокою та безпеки наших громадян. Вони виконують специфічні задачі, які людині не під силу», ‑ підкреслив начальник кінологічної служби НГУ Тарас Борита.

«Ми залучаємо своїх спеціалістів до патрулювання, безконтактного пошуку вибухонебезпечних речовин на відкритій місцевості, у транспортних засобах та в особистих речах. Тварина виступає як фактор стримування, а також гарно відчуває емоціональний стан оточуючих і тому може заздалегідь попередити гвардійця про небезпеку», ‑ додав він.

На різних учбових точках нацгвардійці показували етапи підготовки собак до служби та моделювали ситуації, які можуть трапитися у ході міжнародного конкурсу.

«Кожна з собак проходить з початку базисну підготовку, де її навчають послуху, а вже потім за напрямком: для патрулювання, затримання порушників, пошуку вибухонебезпечних речовин, конвоювання», ‑ пояснив начальник кінологічної служби Північного ОТО Ярослав Марченко.

 «Ми маємо все необхідне устаткування, екіпіровку, умови та компетентних спеціалістів аби якісно і професійно підготовити собаку за будь-якою спеціальністю», ‑ наголосив Ярослав Марченко

Окрім особливостей несення служби та підготовки до неї, нацгвардійці показали і побутові умови, в яких утримуються у вільний час тварини.

«Цей центр є передовим, як для підрозділів НГУ так і для усіх силових відомств. Він обладнаний сучасними місцями утримання собак, ветеринарним пунктом, кімнатою приготування їжі та іншими  приміщеннями. За таких умов, ми можемо без перешкодно, якісно та всебічно готувати наших собак до служби у місті», ‑ підкреслив начальник кінологічної служби військової частини 3027 Олександр Денисюк.

Більшість особового складу разом зі своїми «напарниками» також приймали участь і в зоні проведення АТО.

Протягом декількох годин військові продемонстрували як їх підлеглі тварини можуть затримувати небезпечних злочинців, шукати вибухівку в транспортних засобах, сумках, на відкритій місцевості або в важкодоступних місцях, як вони натреновані і на скільки віддано служать своєму господарю.

За матеріалами прес-служби Нацгвардії України

Фото Єгора Жученко

Схожі матеріали