«Кількість травмованих у ДТП людей за свята зменшилася на 17%», - Олександр Вакуленко (ФОТО, ВІДЕО)

clock
13.01.2017 13:34

Кількість ДТП порівняно з минулим роком дещо збільшилася. Водночас число постраждалих і, зокрема, загиблих у ДТП людей – суттєво зменшилося. У період новорічних і різдвяних свят на дорогах несли службу понад 600 поліцейських. Про це заступник голови Національної поліції України - начальник Головного слідчого управління повідомив сьогодні, 13 січня під час брифінгу в Національній поліції України.

За словами Олександра Вакуленка, з 1 по 9 січня 2017 року на автошляхах зафіксовано майже 3 тисячі ДТП. Цей показник є дещо вищим, ніж у минулому році. Зафіксовано 408 дорожньо-транспортних пригод з постраждалими. У них загинуло 65 осіб. Це на 70 людей менше, ніж в минулому році. У дорожньо-транспортних пригодах отримали травми 538 осіб.

«Це на 17% менше ніж в минулому році, при тому, що ми спостерігали погіршення погодних умов на всій території держави», – зазначив Олександр Вакуленко.

Він також додав, що через ускладнення дорожньої обстановки рух обмежувався на окремих ділянках автомобільних доріг державного значення. Зокрема, обмеження діяли на території Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Херсонської, Одеської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Черкаської та Вінницької областей.

Олександр Вакуленко зазначив, що понад 600 працівників поліції несли службу у складі 124 додаткових постів та на 71 стаціонарному посту. Поліцейські, окрім виконання службових обов’язків, надавали необхідну допомогу всім учасникам дорожнього руху, а також у разі необхідності – забезпечували обігрів громадян.

Департамент комунікації

Національної поліції України

 

Схожі матеріали