Київ: Посадовцю гіпермаркету та його спільнику повідомлено про підозру у привласненні 7 мільйонів гривень виручки

clock
26.03.2020 16:40

Головному фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а його подільника суд відпустив під особисте зобов’язання. За вчинене передбачено до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади протягом 5-ти років.

До працівників столичної поліції звернулось керівництво гіпермаркету із заявою про те, що під час інвентаризації товару та коштів на рахунку закладу вони виявили нестачу майже 7 мільйонів гривень. Даний факт правоохоронці зареєстрували та розпочали з’ясовувати обставини, за яких зникли гроші.

Як розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Києва Олег Кисельов, протягом 2018-2019 років у вказаному торговому закладі на посаді заступника начальника відділу кас працював уродженець Дніпропетровщини, який імовірно міг бути причетний до привласнення цих коштів. У подальшому співробітники поліції Києва та Департаменту кіберполіції Нацполіції знайшли підтвердження цієї версії та виявили схему, за якою діяв посадовець.

«Як нам відомо, заволодів грошима чоловік за допомогою POS-терміналу, який вже не використовували на касах. Шляхом ручного вводу інформації через термінал він здійснював операції щодо переведення на платіжні банківські картки без фактичного надання товару та первинної документації до магазину, а саме придбаного товару, заяви покупця про повернення товару, акту прийому-передачі раніше придбаного товару, чеку на придбання та повернення товарів, підсумкових денних звітів з POS-терміналу, сліпів тощо», - зазначив правоохоронець.

Також слідчі встановили, що посадовцю допомагав спільник, котрий підшукував клієнтів та користувачів банківських карток, а після успішної операції з переводами коштів знімав готівку. У такий спосіб подільники встигли використати понад 30 платіжних карток, через які заволоділи близько 7 мільйонами гривень.

«На даний час за погодженням з Київською міською прокуратурою фігурантам оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 статті 191 (Привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Організатору злочинної діяльності суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашньому арешту, а його спільнику – особисте зобов’язання. Їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади протягом трьох років», - додав Олег Кисельов.

Відділ комунікації поліції Києва

 

Схожі матеріали