Київ: Затримано двох чоловіків, які викрали місцевого жителя, скоїли відносно нього розбій та вимагали гроші за звільнення

clock
12.11.2020 08:36

Зловмисники утримували потерпілого в одному з гаражів і, отримавши від матері 40 тисяч гривень, згодом заручника відпустили. Правоохоронці затримали фігурантів та розпочали досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях. 

Подія сталася на вулиці Вікентія Беретті, що у Деснянському районі столиці. До поліції зателефонувала киянка та повідомила, що невідомі чоловіки посадили її сина в автомобіль та відвезли в гараж, де били та вимагали гроші. Зі слів заявниці, за визволення родича вона передала зловмисникам 40 000 гривень, які з місця події втекли на автомобілі іноземної реєстрації. На розшук та затримання правопорушників орієнтували всі наряди правоохоронців, а для з’ясування усіх обставин на місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група територіального управління поліції.

Як повідомив начальник кримінальної поліції Деснянського УП ГУНП у м. Києві Андрій Табала, у результаті проведеного комплексу розшукових заходів оперативники затримали організатора цього кримінального правопорушення та його посібника. Ними виявилися 24–річний уродженець міста Херсон та раніше судимий за вимагання 31–річний уродженець Дніпропетровської області:

«Ми встановили, що зловмисники з 29–річним потерпілим домовилися про зустріч біля під’їзду його будинку. Там чоловіки насильно посадили потерпілого в автомобіль та повезли у напрямку Оболонського району. Киянина утримували в одному з гаражів, де погрожували йому ножем, били, відібрали телефон та зняли з банківської картки 1500 гривень. За звільнення заручника зловмисники вимагали у його родичів 40 тисяч гривень. Отримавши гроші, чоловіка відпустили».

Фігурантів затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі провели обшук в квартирі одного з правопорушників та вилучили звідти викрадений телефон та ніж. У дворі будинку правоохоронці виявили автівку, на якій пересувалися зловмисники. На час досудового розслідування транспортний засіб вилучений та в суді вирішується питання про накладення на нього арешту.

«Слідчі розпочали об’єднане кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 187 (Розбій) та за ч. 3 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Правопорушникам уже повідомлено про підозру за вчинення розбою та вимагання. Суд обрав їм запобіжні заходи: організатору – тримання під вартою, а його спільнику – цілодобовий домашній арешт. Наразі тривають усі необхідні слідчі дії, за результатами яких будуть встановлені обставини, мотиви та можливі інші співучасники злочину», - розповів підполковник поліції.

Відділ комунікації поліції Києва

 

Схожі матеріали